دبیرکل سازمان ملل جمعه شب[18 اوت] از رژیم صهیونیستی خواست که به منظور تسریع امدادرسانی به صدها هزار لبنانی که در جریان تهاجم ‪۳۴‬ روزه این رژیم گرفتار شدند، محاصره دریایی و هوایی لبنان را بی‌درنگ متوقف کند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری "اسوشیتدپرس" از سازمان ملل، درخواست عنان در واقع بازتاب اظهارات "مارگارتا والشتروم" معاون رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل بود که روز جمعه به شورای امنیت این سازمان گفت با توجه به خسارات عظیم وارد شده به جاده‌ها و پل‌های منتهی به جنوب لبنان، محاصره‌ی هوایی و دریایی این کشور باید فورا لغو شود.

رژیم صهیونیستی در طول ‪ ۳۴‬روز تجاوزگری خود علیه لبنان، مناطق عمدتا غیرنظامی و زیرساخت‌های این کشور از جمله پل‌ها و جاده‌ها را بمباران کرد.

عنان در گزارشی به شورای امنیت در مورد اجرای قطعنامه هفته‌ی گذشته‌ی سازمان ملل مبنی بر توقف درگیری‌های لبنان، گفت با توجه به گستردگی دامنه خسارات، "محاصره هوایی و دریایی لبنان باید در سریعترین زمان ممکن لغو شود."
دبیرکل سازمان ملل ادامه داد "هرچند در نخستین روزهای توقف خصومت‌ها در زمینه دسترسی به افرادی که ارائه امدادی به آنها متوقف شده بود پیشرفتهای قابل توجهی به دست آمد اما وجود مشکلات جدی در رابطه با دسترسی به گروههای بزرگ مردم، بزرگترین مشکلی است که بر سر راه تسریع هرچه بیشتر کمک‌رسانی، مانع ایجاد می‌کند."
رژیم صهیونیستی با آغاز درگیری‌ها در ‪ ۱۲‬ژوئیه، لبنان را تحت محاصره دریایی و هوایی قرار داد و حتی پس از توقف درگیری‌ها در روز دوشنبه گذشته نیز اعلام کرد که به این محاصره‌ها ادامه می‌دهد.

با وجود هشدارهای دولت لبنان در زمینه نبود وسایل حمل و نقل و خطر تسلیحات منفجر نشده، به گفته والشتروم حدود ‪ ۲۰۰‬هزار تن به حومه‌های به شدت ویران شده بیروت و ‪ ۲۰۰‬هزار نفر نیز به جنوب لبنان بازگشته‌اند.

والشتروم ادامه داد که با توجه به شتاب و گستره روند بازگشت آوارگان، دسترسی کامل و نامحدود به تمامی وسایل حمل و نقل، از عوامل مهم در موفقیت کمک‌رسانی سازمان ملل، شرکای این سازمان و همچنین دولت لبنان است.

این مقام سازمان ملل گلوله‌ها، موشک‌ها و بمب‌های خوشه‌ای منفجر نشده‌ای را که رژیم صهیونیستی از انها در بمباران مناطق مسکونی و ساختمان‌های عمومی استفاده کرد، از خطرات تازه‌ای دانست که امدادرسانان و آوارگان لبنانی پس از پایان جنگ با آن مواجه شده‌اند.

این مقام سازمان ملل گفت "گروه انگلیسی اقدام در زمینه جمع‌آوری مین" معتقد است حجم "آلودگی" لبنان به مواد انفجاری منفجر نشده "از آنچه عراق پس از پایان جنگ سال ‪ ۲۰۰۳‬میلادی با آن مواجه شد، بسیار بیشتر است." والشتروم افزود آلودگی مناطق وسیعی در جنوب لبنان به هشت هزار و ‪۵۰۰‬ ماده انفجاری منفجر نشده می‌تواند موجب کشته یا معلول شدن آوارگانی که به منازل خود بازمی‌گردند شود و کار کمک رسانی را با مشکل روبرو کند.

وی جنوب رودخانه "لیتانی" و مناطقی در شمال وشرق لبنان را خطرناک‌ترین مناطق دانست و بر ضرورت پاکسازی جاده‌ها، خانه‌ها و ویرانه‌های واقع در این مناطق از وجود هر گونه تسلیحات منفجر نشده برای آغاز امدادرسانی تاکید کرد.

کوفی عنان نیز در زمینه خسارات ناشی از تهاجم رژیم صهیونیستی به لبنان و کمک آمریکا و برخی از کشورهای غربی به این رژیم، گفت:"تقریبا یک میلیون نفر آواره شده‌اند، حدود یک هزار و ‪ ۲۰۰‬لبنانی کشته شده و هزاران نفر نیز زخمی شده‌اند که اغلب آنها زن و کودک هستند. خسارات وارده به زیرساخت‌های مهم، ساختمان‌های مسکونی و اقتصاد لبنان نیز جدی است. برآورد می‌شود که ‪ ۱۵‬هزار آپارتمان منهدم و ‪ ۱۴۰‬پل ویران شده است."

والشتروم حجم کمک‌های بشردوستانه درخواستی سازمان ملل به ملت لبنان را ‪ ۱۶۵‬میلیون دلار ذکر کرد و افزود که تاکنون تنها بیش از نیمی از این مبلغ دریافت شده است.