همشهری آنلاین: رییس اداره دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از آغاز تخمگذاری گونه کم یاب لاک پشت سبز در سواحل جنوبی این استان در محدوده بنادر چابهار و کنارک خبر داد.

به گزارش ایرنا، محمدرضا علیمرادی افزود: از آنجا که سواحل جنوب سیستان و بلوچستان محلی امن برای تخمگذاری گونه در معرض انقراض لاک پشت سبز است، در بیشتر روزهای سال شاهد حضور این گونه نادر و زیبا در این مناطق هستیم.

وی گفت: هم اینک دست کم 200 لاک پشت سبز در سواحل سیستان و بلوچستان دیده و شمارش شده‌اند.

علیمرادی ادامه داد: لاک پشت‌های سبز عمدتا با آغاز فصل بهار برای تغذیه از جلبک و تخمگذاری در نزدیکی سواحل سیستان و بلوچستان تجمع می‌کنند.

رییس اداره دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان افزود: بیشترین حضور لاک پشت سبز برای تغذیه یا تخمگذاری در سواحل شنی و ماسه‌ای شرق چابهار از جمله مناطق کچو، لیپار، بریس، گواتر و سواحل غربی بندر کنارک شامل تُنگ و پُزم در ماه‌های فروردین، اردیبهشت، خرداد، تیر، مهر، آبان و اسفند است.

وی با بیان اینکه لاک پشت‌ها همواره بر اساس غریزه و عادت برای تخمگذاری به همان نقطه‌ای که از تخم خارج شده‌اند باز می‌گردند گفت: هر لاک پشت سبز حداکثر 120 تخم می‌گذارد اما تنها دو درصد از تخم‌ها به بلوغ رسیده و شانس زندگی پیدا می‌کنند.

علیمرادی طول عمر لاک پشت سبز را 40 تا 50 سال و اندازه بالغ آن را 80 تا 150 سانتیمتر اعلام و بیان کرد: این گونه از لاک پشت در استان‌های ساحلی جنوب کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر قابل مشاهده است.

وی خوردن آب آلوده دریا را مهمترین ویژگی لاک پشت سبز عنوان کرد و افزود: لاک پشت سبز با خوردن گونه‌های دریایی از جمله عروس دریایی جمعیت رو به افزایش آنها را کنترل می‌کند.

علیمرادی ادامه داد: لاک پشت سبز با داشتن رنگ سیاه یا زیتونی مایل به قهوه‌ای تیره دارای سر کوچک به عنوان موجود طبیعی پاک کننده زیست بوم و آلودگی دریا شناخته می‌شود.

وی همچنین اظهار داشت: گونه‌های مختلف لاک پشت از جمله سبز، نوک عقابی، پشت چرمی، زیتونی و پشت سرخ که همگی در معرض انقراض قرار دارند در مسیر دریای عمان به خلیج فارس مشاهده می‌شوند که در این میان تعدادی از گونه لاک پشت سبز و تعداد اندکی لاک پشت عقابی در سواحل جنوب سیستان و بلوچستان تخمگذاری می‌کنند.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها