همشهری آنلاین: وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه کوچکترین توقفی در امر مسکن مهر نبوده و پاسخگوی تعهدات مسکن مهر هستم، گفت: بنده خود را جای خریداران مسکن مهر می گذارم و مدافع حقوق تک تک خریداران مسکن مهر هستم.

مهر نوشت: عباس آخوندی صبح امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوال یکی از نمایندگان مبنی بر توقف مسکن مهر گفت: توقف مسکن مهر صحت ندارد بلکه واقعیت این است که پیشرفت مسکن مهر با قاطعیت تمام از سوی دولت در حال پیگیری است.

وزیر راه و شهرسازی افزود: وزارت راه و شهرسازی به تمام تعهدات دولت قبل در حوزه مسکن مهر پایبند است.

وی تصریح کرد: قرار بر این بود که 50 هزار میلیارد تومان اعتبار برای مسکن مهر اختصاص داده شود که تا زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، 48 هزار میلیارد تومان پرداخت شده بود ولی 2 هزار میلیارد تومان آن به دولت جدید منتقل شد. با توجه به اینکه بودجه 92، اعطای هر گونه اعتبار بانکی به مسکن مهر را محدود کرده بود، دولت این رقم را پرداخت نکرد.

به گفته آخوندی، علیرغم نظر دولت مبنی بر اینکه مسکن مهر به نحوی تامین اعتبار شود که رقمی به پایه پولی اضافه نشود. برهمین اساس، مابقی اعتبارات برای اختصاص به مسکن مهر به تصویب رسید و مقرر شد تا بانک مرکزی هر هفته، 110 میلیارد تومان بابت طرح مسکن مهر پرداخت کند.

وی اظهار داشت: یکی از خواسته های مهم مردم در حوزه مسکن مهر، افزایش مدت بازپرداخت تسهیلات مسکن مهر از 15 سال به 20 سال افزایش یابد که در دولت جدید این خواسته محقق شد.

وزیر راه و شهرسازی، یکی از درخواست های دارندگان مسکن مهر را توجه به مالیات بر این نوع از مسکن دانست و گفت: دریافت مالیات از این واحدها، موضوع مبهمی بود و ادارات امور مالیاتی در استان‌های مختلف، متفاوت عمل می کردند که بر این اساس به تمامی ادارات ابلاغ شد که مالیات بر مسکن مهر، بیش از 300 هزار تومان اخذ نشود.

آخوندی همچنین در خصوص پرداخت هزینه های تامین اجتماعی از سوی دارندگان مسکن مهر نیز خاطرنشان کرد: مقرر شده تا بابت هر متر مربع، بیش از 5200 تومان هزینه تامین اجتماعی دریافت نشود.

وی افزود: در حال حاضر 1.5 میلیون واحد مسکونی در مرحله نازک کاری قرار دارد و 200 هزار واحد مسکونی مهر نیز در دولت یازدهم واگذار شده، ضمن اینکه بیش از 120 هزار واحد مسکونی آماده واگذاری است.

به گفته وزیر راه و شهرسازی، 1200 میلیارد تومان در سال 92 برای مسکن مهر شهرهای جدید تهران سرمایه گذاری شده و تاکنون در شهرهای جدید سراسر کشور، 2400 میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: مسکن مهر با قوت زیاد در حال پیشرفت است، ضمن اینکه برای حل مشکلات تعاونی ها، تاسیسات روبنایی و زیربنایی، کمیته مشترکی با وزارت تعاون تشکیل داده شده و در قالب آن، استان به استان و تعاونی به تعاونی مشکلات را حل خواهیم کرد.

آخوندی ادامه داد: برای حل مشکلات تاسیسات زیربنایی، پروژه به پروژه رسیدگی می کنیم. در همین حال، ضمن اینکه به نمایندگان اطمینان می دهم که مسکن مهر نه تنها متوقف نشده و با مدیریت در حال پیگیری است، بلکه قائم مقام وزیر در امر مسکن مهر انتخاب شده و هر یک از نمایندگان راجع به هر پروژه ای مشکل داشته باشند، پروژه به پروژه را پاسخگو خواهیم بود.

وی تاکید کرد: کوچکترین توقفی در امر مسکن مهر نبوده و پاسخگوی فعالیت‌های مسکن مهر هستم. بنده خود را جای خریداران مسکن مهر می گذارم و مدافع حقوق تک تک خریداران مسکن مهر هستم.

آخوندی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به فرمان حضرت امام (ره) در خصوص تامین مسکن برای همه مردم کشور گفت: مسکن مهر کاری است که مردم می توانستند انجام دهند، دولت درگیر شد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: نتیجه اجرای مسکن مهر این بود که وزارت راه و شهرسازی از ماموریتهای اصلی خود عقب مانده، این در حالی است که اندیشه من این است که باید به احیای وزارت راه و شهرسازی برگشته و تمام ماموریت‌های آن را انجام دهیم. به عبارت دیگر، از تبدیل وزارت راه و شهرسازی به وزارت مسکن مهر خودداری کنیم.

وزارت راه و شهرسازی را به وزارت مسکن مهر تبدیل کردند

وی تصریح کرد: نمایندگان باید اجازه دهند وزارت راه و شهرسازی بر پروژه های بنادر، راه آهن، هوایی و جاده سازی تمرکز کند نه اینکه تمام وزارتخانه را وقف مسکن مهر کنیم،

به گفته آخوندی، اجرای مسکن مهر مغایرت اساسی با طرح های جامع دارد و مکان یابی احداث مسکن مهر در جاهایی است که فاقدامکانات زیربنایی هستند در حالی که مجلس قانون ساماندهی امر مسکن را داشته و دولت را موظف کرده که تمام امکانات را در بافت های فرسوده و حاشیه ای خرج کند.

وی افزود: اگر 50 هزار میلیارد تومانی که از بانک مرکزی به مسکن مهر تزریق شد، برای بازسازی و احیای بافت فرسوده هزینه شده بود و ساماندهی بخش حاشیه نشینی صورت می گرفت، کارایی بزرگی حادث می شد و الان من و شما گرفتار این نبودیم که به فکر تاسیسات روبنایی در محدوده شهرها، و به فکر تاسیاست زیربنایی در محدوده هایی باشیم که تامین گاز و آب و برق آنها با مشکلات مواجه است.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: بحث من این نیست که کارهای گذشته را نادیده بگیریم بلکه در بخش انجام تعهدات، دولت متعهد است اما باید از این مسیر برگردیم.

وی اظهار داشت: تامین مالی مسکن مهر از طریق پول پرقدرت تورم بالایی را در کشور ایجاد کرده است.

آخوندی در خصوص مکان یابی احداث مسکن مهر در سراسر کشور توضیح داد: در بخش مکان یابی رفتن به بیرون شهر برای مردم پرهزینه است، ضمن اینکه تامین مسکن به این صورت که مجموعه های بزرگی فقط برای طبقات کم درآمد در خارج شهر ایجاد شود، یک اقدام طبقاتی است و هیچ فردی از جهت توسعه شهری و جامعه شناسی آن را تایید نمی کند.

وی افزود: در شهر پرند قرار بود که 130 هزار نفر جمعیت داشته باشد، در حالی که در یک جلسه تصمیم گرفته شد که 500 هزار نفر در این شهر جدید مستقر شوند.

مردم کالا نیستند که 400 هزار نفر را در یکجا نگاه داریم‌

به گفته وزیر راه و شهرسازی، مردم کالا نیستند که 400 هزار نفر را در یکجا نگاه داریم، همانطور که در شهر پردیس که با هزاران گرفتاری هم اکنون دست و پنجه نرم می کند، جمعیت به 500 هزار نفر افزایش یافته است، در حالی که باید 150 هزار نفر در آن مستقر می شدند.

به گفته آخوندی، باید در مورد مسکن مهر تجدیدنظر شود و اگر این کار صورت نگیرد، ادامه سیاست‌های غلط گذشته است، بنابراین ضمن اینکه از جهت اینکه به مردم متعهد هستیم، تمام تعهدات را می پذیرم.

وی ادامه داد: اگر قرار است صدها هزار میلیارد تومان در بخش مسکن هزینه کنیم در جای خود باید هزینه شود، چراکه اگر این پول‌ها را در بافت‌ها و در جهت بهبود زندگی حاشیه نشین ها هزینه می کردیم، به مراتب وضعیت بهتری داشتیم.

مسکن مهر قیمت زمین را 9 برابر و قیمت خانه را 6 برابر کرد

آخوندی گفت: طرح مسکن مهر قرار بود با حذف قیمت زمین، قیمت آن را کاهش دهد، در حالی که در پایان این طرح، قیمت زمین 9 برابر و قیمت مسکن 6 برابر شده است و این طرح به اهداف خود نرسیده است و باید تجدیدنظر شود.

وی اظهار داشت: در طرح جامع باید در خصوص این موارد تجدیدنظر می کنیم و در بودجه 94 تمام این موارد را اصلاح خواهیم کرد.

آخوندی در خصوص تامین مسکن خانواده ایثارگران و جانبازان گفت: دولت مکلف به تامین مسکن خانواده ایثارگران و جانبازان است. در همین حال نیز هماهنگی بین بنیاد شهید و وزارت راه و شهرسازی به عمل آمده و نمایندگانی نیز تعیین شده اند.

وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: بنده شخصا برای ایثارگران وقت می گذارم و با همان روحیه در خدمت تمام جامعه ایثارگران هستم و نماینده معرفی نمی کنم.

وی افزود: در تاریخ 28 آبان 92 جلسه ای بین سازمان زمین و مسکن و نیز بنیاد شهید برگزار شد که مقرر شد در تمام استانها، به میزان 52 هزار نفر فهرست افراد را ارایه کرده تا وزارت راه و شهرسازی اقدام کند. از نمایندگان استانی نیز دعوت شد تا به تقاضاها رسیدگی شود، مشکلی وجود ندارد.

منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها