همشهری آنلاین: ناوگروه سی‌ام نداجا پس از حضور در تانزانیا، یا به خلیج عدن مراجعت خواهد کرد یا در صورت «تصویب سلسله‌مراتب»، مأموریت خود را با حرکت به سمت جنوب آفریقا و کشور آفریقای جنوبی ادامه خواهد داد.

فارس نوشت: امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در حاشیه دیدار هیئت نظامی تخصصی آموزشی کشور عمان، گفت که ناوگروه اعزامی سی‌ام این نیرو متشکل از ناوشکن الوند و ناو لجستیک بوشهر در بندر دارالسلام کشور تانزانیا پهلو گرفته است.

تانزانیا کشوری در شرق آفریقاست که از شمال با کنیا و اوگاندا، از غرب با رواندا، بوروندی و جمهوری دمکراتیک کنگو و از جنوب با زامبیا، مالاوی و موزامبیک همسایه‌است و از شرق نیز به اقیانوس هند محدود می‌شود.

موقعیت کشور تانزانیا در اقیانوس هند و شرق آفریقا (اسلام، مسیحیت و آئین‌های بومی، 3 دین اصلی در این کشور هستند.)

دریادار سیاری پیش از این گفته بود که ناوگان دریایی ارتش ایران در آینده به «ماموریت‌هایی فراتر از مدار 10 درجه» خواهد رفت.

حالا با عبور از خط استوا و پهلوگیری در کشور تانزانیا (که برای اولین بار صورت می‌گیرد) این امر محقق شده است.

نیروی دریایی ارتش، حضور در اقیانوس اطلس را نیز در برنامه خود دارد؛ حضوری که به احتمال زیاد از همین مسیر اقیانوس هند (عبور از شرق و جنوب آفریقا) صورت خواهد گرفت و برای این دریانوردی بلند مدت، می بایست در برخی کشورها که در مسیر هستند، پهلوگیری کنند که حالا تانزانیا یکی از آنها خواهد بود.

ناوگروه سی‌ام نداجا نیز همچون دیگر ناوگروهای اعزامی، ماموریت اصلی خود را در منطقه خلیج عدن، باب‌المندب و تا نیمه دریای سرخ انجام داده و حالا فرمانده این نیرو می گوید که این ناوگروه پس از «دریافت اجازه برای انجام یک سفر دریایی بلند مدت»، از خط استوا عبور کرده تا گام دیگری برای انجام سفرس طولانی تر این نیرو (حضور در اقیانوس اطلس) برداشته شود.

البته فرمانده نداجا گفته است که این ناوگروه پس از حضور چندروزه در تانزانیا، یا به خلیج عدن مراجعت خواهد کرد یا در صورت «تصویب سلسله‌مراتب»، مأموریت خود را با حرکت به سمت جنوب آفریقا و کشور آفریقای جنوبی ادامه خواهد داد.

در این صورت، ناوگان سی‌ام نیروی دریایی ارتش، یکی از طولانی‌ترین سفرهای دریایی این نیرو را انجام می‌دهد.

طولانی‌ترین مأموریت ناوگروه‌های نداجا حدود 17 هزار مایل دریانوردی بوده و رکود دریانوردی از نظر زمانی نیز به ناو لجستیکی بندرعباس تعلق دارد که حدود 5 ماه و نیم دریانوردی کرده است.

ناوگروه سی ام که برای اولین بار در اقیانوس هند جنوبی حضور پیدا کرده است، 3 الی 4 روز در دارالسلام خواهد ماند.

نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اعزام 30 ناوگروه به آبهای آزاد بویژه منطقه خلیج عدن و تنگه باب المندب و دریای سرخ، 2400 کشتی تجاری را اسکورت کرده است.

برچسب‌ها