به گزارش ایرنا، داود رضا عرب روز پنجشنبه گفت: قرار است دومین جلسه ستاد احیای دریاچه ارومیه بهزودی با حضور دکتر روحانی رییس جمهوری برگزار شود.
وی افزود: یکی از پیشنهادهای 11 گانه تثبیت کانونهای ریزگرد نمک است و دیگری انتقال آب رودخانههای منتهی به حوضه به پیکره دریاچه ارومیه است.
عرب گفت: دولت قول مساعد داده است هر چه اعتبار برای احیای دریاچه ارومیه نیاز است را تامین کند بنابر این از لحاظ تامین اعتبار مشکلی نداریم و تلاش میکنیم تمام فعالیتها کاملا به صورت علمی انجام شود.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت ریزگردهای نمکی و تهدید آن در منطقه، عملیات تثبیت کانونهای ریزگردهای نمکی به زودی آغاز میشود و در این روش ابتدا کانونها شناسایی و بعد از آن با روشهای مختلف اقدام به تثبیت خواهیم کرد.
سخنگوی ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: برای تثبیت کانونها از روشهای مختلفی مانند مالچپاشی و کاشت گیاهان استفاده میشود، از مالچی که جزو مواد نفتی باشد و به محیط زیست و اکولوژیک منطقه آسیب وارد کند استفاده نمیشود بلکه از برخی مالچها که پلیمری و کاملا دوستدار محیط زیست هستند، استفاده خواهد شد.
وی گفت: برای احیای دریاچه ارومیه 10 سال زمان تعیین شده است که در 3 سال اول وقت داریم شرایط دریاچه را ثابت نگه داریم و از بدتر شدن وضعیت جلوگیری کنیم و بعد از آن برای مدت 7 سال زمان داریم تا دریاچه را به شرایط ایدهآل اکولوژیک برگردانیم.
عرب اظهار کرد: حجم آبی دریاچه ارومیه نسبت به شرایط ایدهآل و قابل قبول آن 20 درصد است به این معنا که باید حجم آبی یک دریاچه تا حدی باشد که بتوان آن را دریاچه نامید از این رو دریاچه ارومیه 20 درصد شرایط قابل قبول آب دارد.