به گزارش مهر، محمد ابراهیمی، تکمیل برنامه راهبردی فضانوردی کشور را از جمله اولویتهای برنامههای سازمان فضایی ایران برای سال 93 عنوان کرد و اظهار داشت: پیش از این یک برنامه راهبردی کلان تدوین شده و نسخه شماره یک آن نیز به تصویب رسیده است و هم اکنون در حال به روزرسانی نسخه بعدی این برنامه برای تعیین اولویتها و راهبردها در رسیدن به اهداف برنامه چشم انداز 20 ساله کشور هستیم.
وی با اشاره به اقدامات سازمان فضایی در تکمیل و تدوین فناوریهای فضایی ادامه داد: فناوریهایی که قرار است در داخل سفینههایی که به فضا پرتاب میشود به کارگرفته شود در قالب پروژههای کوچک متعدد در دستور کار و مدیریت قرار گرفته است.
ابراهیمی با اشاره به وضعیت پروژههای فضایی کشور در سال 93 و نیاز این برنامهها به بودجه مشخص گفت: در جلسهای با معاونت اجرایی رئیس جمهور به عنوان متولی بخش فضا، مروری بر برنامههای سازمان فضایی ایران صورت گرفت و در نهایت با توجه به محدودیتهای بودجهای دولت، مقرر شد هیچ برنامه فضایی متوقف نشود و ادامه یاید اما با سرعتی کندتر جلو رود به این معنی که با حفظ برنامهها، سرعت پروژهها متناسب با بودجه تعیین شود.
رئیس پژوهشکده سامانههای فضانوردی سازمان فضایی ایران افزود: در سال جاری برنامههای فضانوردی با همان سرفصلهای گذشته و با بودجههای کمتر ادامه مییابد؛ با این وجود اگرچه برخی برنامهها با تاخیر عملیاتی میشود اما نکته مثبت این است که تمامی برنامهها ادامه پیدا کرده و متوقف نمیشود.
وی با بیان اینکه کاربردی کردن فناوری فضایی در دستور کار سازمان فضایی قرار دارد اضافه کرد: تلاش سازمان فضایی امسال در جهت کاربردی کردن فناوریهای فضایی است که براین اساس همکاری با بخش خصوصی و استفاده از فناوری فضایی در مسائل مربوط به ترویج و کاربردها در دستور کار قرار گرفته و مذاکرات در این زمینه آغاز شده است.
ابراهیمی با بیان اینکه از برنامه توسعه فضایی کشور عقب نیستیم، ادامه داد: اما با توجه به بودجهای که برای این بخش تخصیص داده میشود به نظر نمیرسد اهداف چشم انداز 1404 در زمان مقرر محقق شود.
این مقام مسئول در سازمان فضایی ایران با اشاره به بودجه 146 میلیارد تومانی که برای سال 92 به سازمان فضایی ایران وعده داده شده بود گفت: از این رقم تنها حدود 15 میلیارد تومان، 10 درصد، به این سازمان تخصیص داده شد و با توجه به کمبود منابع و اعتبارات به نظر میرسد در سال 93 نیز با عددهای کوچکتری باید پروژههای فضایی را اجرایی کنیم. این درحالی است که پروژههای فضایی به بیش از سالی 100 میلیارد تومان بودجه نیازمند است.
وی از به کارگیری توان بخش خصوصی به عنوان پیمانکار در پروژههای فضایی خبر داد و خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری فضایی در کاربردهای زندگی از جمله برنامههای کلی سازمان فضایی ایران است که در سال جاری مورد توجه قرار میگیرد. برای مثال هم اکنون کشورهای هند و چین در زمینه آموزش از راه دور به کشاورزان و پزشکی از راه دور در مناطق دور افتاده از سیستمهای ماهوارهای و فضایی استفاده میکنند که ایران نیز در این زمینه برنامههایی را در دست انجام دارد.