در همايش امسال، كه از ساعت 9 صبح تا 6بعدازظهر به طول انجاميد علاوه بر اجراي برنامههاي مختلف فرهنگي، شماري از دستاندركاران سمنهاي محيطزيستي و مديران ميراث فرهنگي و منابع طبيعي با اشاره به مشكلات محيطزيستي و عوامل تهديدكننده دماوند، موضوع ثبت جهاني دماوند را بررسي كردند.
برگزاركنندگان و شركتكنندگان در همايش بزرگ روز ملي دماوند، طي متني كه در همايش منتشر شد خواسته اصلي خود را بهشرح زير اعلام كرده بودند: «دماوند، ميراث طبيعي و ملي ما و نماد سرزمين ايران است و حفاظت از اين كوهستان با ارزش وظيفه عموم مردم، بهويژه مديران كشور است. همه كوهنوردان و گردشگران و دامداران و ديگر بهره برداران منطقه بايد به شكلي مسئولانه از محيط بيمانند دماوند استفاده كنند، بهگونهاي كه پس از خروج آنان از منطقه، هيچ پسماند و اثر تخريبي جبراننشدني باقي نماند.طرحهاي عمراني در منطقه دماوند بايد با توجه دقيق به معيارهاي زيستمحيطي بازنگري شود و بهويژه جادهسازي و بهرهبرداري از معدنهاي پوكه، در ارتفاعات متوقف شود.
لازم است كه حفظ و احياي ميراث فرهنگي منطقه شامل بناهاي تاريخي، بافتهاي قديمي، محوطههاي باستاني، شيوههاي معماري و سنتها، در دستور كار مسئولان قرار گيرد و به شكلي جدي به آن بپردازند.»