به گزارش ایرنا، این موفقیت باعث میشود که گلها برای مدت طولانیتری تازه بمانند و به کشف اسرار در مورد چگونگی پیشگیری از زوال سلول در سایر ارگانیسمها کمک کند.
محققان سازمان ملی تحقیقات کشاورزی و غذا در "تسوکوبا" واقع در شرق توکیو اعلام کردند: آنها ژنی را کشف کردهاند که عامل کوتاه بودن عمر گلها در یک گونه ژاپنی گل "شکوفه صبح" است.
شکوفه صبح نام محبوب صدها گونه بوته گل است که شکوفههای کوتاه مدتی دارند بطوری که معمولا اوایل صبح شکفته میشوند و شب پژمرده میشوند.
"کنچی شیبویا" یکی از محققان این مطالعه در دانشگاه کاگوشیما در جنوب ژاپن گفت: در این مطالعه محققان با سرکوب این ژن به نام "Ephmeral1" طول عمر هر گل را تقریبا دو برابر کردند.
وی افزود: گل اصلاح نشده 13 ساعت پس از شکفته شدن پژمرده میشود اما گلهایی که از لحاظ ژنتیکی اصلاح شدهاند برای 24 ساعت باز میمانند.
این محقق افزود: به این ترتیب این گیاه تا روز بعد دارای گلهای بنفش تازه است.
بر اساس نتایج این مطالعه، این ژن با پیر شدن گلبرگها ارتباط دارد.
این یافته به کشف روشهایی برای افزایش طول عمر سایر گونههای گل کمک میکند.