به گزارش ایرنا، مسعود تجریشی روز یکشنبه در نشست ستاد احیای دریاچه ارومیه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی تا 40 درصد یکی از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه است که در یک دوره 5 ساله هر سال 8 درصد کاهش خواهد یافت.
وی تاکید کرد: این روند موجب میشود تا کشاورزان به سمت تولید محصولات با مصرف آب کم و بهرهوری بالا بروند که این روش به تدریج موجب کاهش مصرف آب و بالا رفتن بهرهوری در منطقه میشود.
وی گفت: نقش مردم در احیای دریاچه ارومیه از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا اگر اهالی منطقه به اهمیت وجود دریاچه و وابستگی حیات خود به این حوضه آبی پی ببرند قطعا در احیای آن تلاش و همکاری خواهند کرد.
تجریشی افزود: عزم دولت بر این است که تمام راهکارهای احیای دریاچه ارومیه اثربخش باشد و این کار قطعا به تنهایی امکانپذیر نیست بلکه باید تمام دستگاهها و سازمانهای مرتبط در کنار هم قرار گیرند و اقدامات اجرایی را پیش ببرند.
وی تاکید کرد: زمانی که کشاورزان و مردم به اهمیت احیای دریاچه ارومیه پی ببرند، اگر دولت هم تغییر کند باعث نخواهد شد که اقدامات اجرایی احیا متوقف شود.
دبیر کمیته راهبری ستاد احیای دریاچه ارومیه افزود: زمانی که دریاچه به تراز اکولوژیکی خود رسید و احیا شد نباید آن را رها کرد بلکه برای تثبیت و ادامه حیات باز هم به مراقبت نیاز دارد.
وی به بروز گرد و غبار در منطقه اشاره کرد و گفت: در غرب دریاچه ارومیه غبارهای محلی ناشی از چرای بیرویه دام و شخم زدن زمین وجود دارد، بخشی هم از کشور عراق وارد منطقه میشود که تصاویر ماهوارهای نشان میدهد دریاچه ارومیه مانند صافی عمل میکند و گرد و غبار را در بستر مرطوب خود جای میدهد.
تجریشی افزود: مدلسازیهای اولیه نشان میدهد با توجه به کوچک بودن ذرات نمک امکان پراکنده شدن آنها تا شعاع 700 کیلومتری وجود دارد که در این صورت ذرات نمک به تهران هم خواهد رسید، اگر دریاچه ارومیه احیا نشود بخش زیادی از کشور تحت تاثیر غبارهای نمکی قرار خواهد گرفت.