حسن آذرونجعفرآباد در گفتوگو با ايسنا، گفت: آویشن، یکی از شناختهترین گیاهان دارویی است که گیاهی علفی و معطر است و از تیره نعناع به شمار میرود.
وی خاطرنشان کرد: این گیاه پرشاخ و برگ است و برگهای نازکی دارد. دارای گلهای سفید چتری است و در ادویهجات و ترشیجات مصرف دارد.
وی ادامه داد: محمد زکریای رازی معتقد است آویشن در درمان نفخ مفید بوده، موجب افزایش حرارت بدن و هضم مواد در معده میشود و در صنایع غذایی استفاده فراوان دارد.
وی درباره خواص درمانی این گیاه، ادامه داد: آویشن در درمان سرفه، سوءهاضمه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و از بین بردن انگلهای روده موثر است و همچنین خاصیت آنتی باکتریال و ضدقارچ دارد.
این کارشناس ادامه داد: استفاده دم کرده آن برای مبتلایان به دردهای عضلانی و رماتیسم مفید است. روش مصرف آن یک تا 4 گرم پودر خشک آن را در یک لیوان آب جوش دم کرده و به مدت 20 دقیقه پس از صاف کردن محلول را شیرین کرده و 3 بار در روز مصرف شود.
وی خاطرنشان کرد: در خوردن این گیاه نباید زیادهروی کرد چرا که به دلیل داشتن آلبومین، باعث افزایش ادرار میشود.
این کارشناس همچنین افزود: عرق آویشن طبیعت گرم داشته و برای تقویت بدن، معده و بینایی مؤثر است.