"حیدر غفاری" در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: با توجه به این که بیشتر شهدای دوران دفاع مقدس علاوه بر وصیتنامه شرعی خود که برای خانوادهشان نگاشته بودند، دارای وصیتنامه اجتماعی نیز بودند، اهتمام ویژهای به جمعآوری و حفظ این نگاشتهها وجود دارد. نگهداری وصیتنامهها نه به منظور دور از دسترس بودن است، بلکه هدف از حفظ آنها، آشیو کردن آنها به صورت یک مجموعه منسجم برای استفاده پژوهشی است.
چه بسا با استناد به این وصایا بتوان از برخی تحریفات نیز جلوگیری کرد، مثلا عنوان شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به این که نگارش این وصیتنامهها تکرار نمیشود لذا دقت لازم در حفظ و نگهداری آنها و توجه بر اینکه این آثار مخدوش نشود، وجود دارد که انتشار آنها در قالب کتابهای تدوین شده و همچنین به صورت دیجیتالی در دستور کار قرار دارد.
غفاری خاطرنشان کرد: غنیترین منبع که در قالب اسناد شهدا وجود دارد کتاب فرهنگ اعلام شهدا است که برای سهولت دسترسی پژوهشگران و علاقمندان به حوزه شهادت در مخزن کتابهای مرجع همه کتابخانهها قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به انتشار کتاب «جاودانههای تاریخ»، گفت: این کتاب نیز درخصوص زندگینامه فرماندهان شهید استان در ردههای مختلف بود که با استقبال خوب مخاطبین و علاقمندان حوزه جنگ و شهادت روبرو شد.
غفاری اظهار کرد: وصیتنامه تعدادی از شهدای دفاعمقدس استان برحسب دسترسی، جمعآوری و تدوین شده که در ردیف چاپ قرار دارد که پس از انتشار میتواند بهعنوان یک مرجع مطالعاتی در حوزه اجتماعی مورد استفاده علاقمندان به ویژه نسل جوان قرار گیرد.