همشهری آنلاین: تازه‌ترین نتایج مطالعات دانشمندان انگلیسی نشان می‌دهد نوشیدن قهوه در دوره بارداری خطر ابتلا به لوسمی (سرطان خون) را در کودک آینده افزایش می‌دهد.

کافئین قطعا برای زنان باردار مفید نیست؛ اما دانشمندان انگلیسی با استناد به نتایج مطالعات جدید خود در مورد مصرف قهوه در دوره بارداری به زنان هشدار جدی داده‌اند.

به نوشته پایگاه اینترنتی فرانسوی زبان تاپ سانته ، تا کنون مطالعات زیادی در زمینه ارتباط بین نوشیدن قهوه توسط زنان باردار و خطراتی که ممکن است برای کودک آنها داشته باشد، صورت گرفته است ؛ که از جمله می توان به افزایش خطر احتمال تولد پیش از موعد یا کم بودن وزن نوزاد اشاره کرد.

براساس این مطالعه که نتایج آن در مجله علمی آمریکایی "زنان و زایمان" منتشر شده است ، نوشیدن دو فنجان قهوه در روز توسط زنان باردار خطر ابتلا به لوسمی، سرطان سلول های مغز استخوان ، را در کودکان آینده آنها تا 60 درصد افزایش می‌دهد.

به گفته این دانشمندان ، کافئین احتمالا با حساس کردن دی.ان.ای. سلول ها در برابر رشد تومورها ، به آنها آسیب می‌رسانند. این خطر برای نوشیدن یک فنجان قهوه در روز به 20 درصد می‌رسد و برای بیش از چهار فنجان در روز، این خطر به 72 درصد می‌رسد.

محققان انگلیسی به زنان باردار توصیه کرده‌اند که در دوره بارداری از مصرف کافئین و همچنین الکل به شدت پرهیز کنند.

لوسمی سرطانی است که بر اثر تکثیر غیرعادی گلبول های سفید خون به وجود می‌آید. عوامل متعددی می‌تواند موجب بروز این نوع سرطان شود. طی سال‌های اخیر شیوع این بیماری در کودکان افزایش یافته است و این امر دانشمندان را بر آن داشته تا بر فاکتورهای محیطی بسیاری همچون قهوه، آلودگی و الکل تأکید کنند. اما هنوز باید درباره تاثیر واقعی این عوامل بر بروز سرطان خون مطالعاتی صورت پذیرد.

برچسب‌ها