به گزارش ایبنا امیرمسعود شهرام نیا، مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در نشست خبری فعالیتهای غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، گفت: در این دوره از نمایشگاه، مساحت غرفه ایران 240 مترمربع (200 مترمربع در سالن کشورها برای ناشران بزرگسال و 40 مترمربع در سالن کودک و نوجوان برای ناشران کودک است که فضای قابل توجهی برای فعالیتهای فرهنگی در حوزه کتاب است.
وی افزود: در این دوره تعداد کل عناوین ارائه شده: 1297 عنوان، تعداد عناوین ارایه شده در غرفه کودک: 250 عنوان، تعداد عناوین ارایه شده توسط اتحادیه ناشران تهران 180 عنوان، تعداد عناوین ارایه شده در موضوع دفاع مقدس 70 عنوان و تعداد عناوین ارایه شده در موضوع انقلاب اسلامی 50 عنوان است.
شهرامنیا نویسندگان اعزامی به فرانکفورت را نیز معرفی کرد و گفت: هوشنگ مرادی کرمانی، مجید قیصری، محبوبه نجفخانی، معصومه رامهرمزی،سیدمهدی شجاعی، کتایون ریاحی، سارا سالار میهمانان ویژه غرفه ایران هستند.
وی با بیان اینکه خبرنگاران خبرگزاری تسنیم و خبرگزاری مهر از سهیمه این دوره اعزام خبرنگاران استفاده کردهاند، گفت: تعداد برنامه جنبی در غرفه ایران 18 برنامه است. همچنین در ایام نمایشگاه از 6 عنوان کتاب رونمایی میشود.
شهرامنیا با معرفی کتابهایی که رونمایی خواهند شد آنها را معرفی کرد: کتاب «آشپزی سنتی ایران» خانم سمیرا جنتدوست، ترجمه انگلیسی کتاب «یکشنبه آخر» خانم معصومه رامهرمزی، ترجمه انگلیسی مجموعه داستانی آقای سید مهدی شجاعی، کتاب Little Gold fish خانم کتایون ریاحی و ترجمه آلمانی کتاب «احتمالاً گم شدهام» خانم سارا سالار در غرفه ایران رونمایی خواهند شد. همچنین از ترجمه انگلیسی کتاب «خمره» مرادی کرمانی نیز در برنامهای با عنوان همراه با هوشنگ مرادی کرمانی رونمایی خواهد شد.
از دیگر برنامههای غرفه ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت نشستهای کاری ناشران و آژانسهای ادبی است که شهرامنیا در این باره گفت: تعداد کل قرارهای مذاکره با ناشران خارجی بیش از 110 قرار است که توسط اتحادیه ناشران تهران 32 قرار، آژانس ادبی غزال 48 قرار، انجمن فرهنگی ناشران کودک 30 قرار، دیگر ناشران 30 قرار برگزار میشود.
وی همچنین درباره تسهیلات فراهم شده برای ناشران در این نمایشگاه توضیح داد: معرفی بیش از 120 نفر برای اخذ ویزا و پی گیری امور آنها از طریق سفارت، فراهم کردن امکانات رفاهی و پذیرایی در غرفه برای همه ناشران ایران و میهمانان آنان، فراهم کردن میز و فضای مذاکره برای همه ناشران ایرانی (12 میز مذاکره)، فراهم کردن مترجم و خدمات ترجمه (انگلیسی و آلمانی) در محل غرفه برای ناشرانی که زبان نمیدانند از جمله تسهیلات فراهم شده است.
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران با اعلام نشستهای غرفه ایران گفت: نشست تخصصی «فرصتهای اقتصادی نشر در ایران» و نشست «بررسی استعدادها و تواناییهای ادبیات کودک و نوجوان فارسی برای جهانی شدن» از مهمترین این نشستهای غرفه ایران است. در روز چهارم برپایی این نمایشگاه، بحث آییننامه گرنت (ترجمه آثار سایر کشورها به زبان فارسی) مطرح خواهد شد تا بتوانیم در این زمینه به نتایج مثبتی دست یابیم.
به گفته شهرامنیا دیدار با نویسندگان و تصویرگران ایرانی از بخشهای مهم غرفه ایران در این رویداد فرهنگی است. وی در این باره توضیح داد: داستانخوانی کتاب «آناتومی افسردگی» توسط محمد طلوعی، کتابآرایی و تصویرگری در ایران توسط آقای علی بوذری و دیدار با نویسندگای چون مرادی کرمانی، قیصری، نجفخانی و اجرای موسیقی ایرانی از بخشهایی است مورد توجه مخاطبان خارجی و ایرانیان مقیم آلمان قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه کتاب فرانکفورت، دیدارها و نشستهای متعددی با مسئولان سایر کشورها به منظور تبادل تجربیات و تعامل بیشتر در عرصههای فرهنگی و نشر، خواهیم داشت. از جمله این نشستها میتوان به دیدار با رئیس نمایشگاه کتاب فرانکفورت، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان آلمان و رئیس نمایشگاه پاریس اشاره کرد.
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران با اشاره به جنبه تخصصی نمایشگاه کتاب فرانکفورت، گفت: با اینکه این نمایشگاه جنبه تخصصی دارد اما مسئولان آن، درب این نمایشگاه را در دو روز پایانی برپایی به روی عمومی میگشایند، همچنین چینش ناشران در این نمایشگاه به صورت الفبایی است اما در سالن کودک چینش آنها، موضوعی خواهد بود.
شهرامنیا درباره بخشهای مختلف غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت سال جاری، گفت: موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران در رویکرد جدید فعالیتهای خود، مباحث مربوط به طراحی غرفهها، انجام کارها و برنامههای حضور ایران در این نمایشگاه را به اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران واگذار کرد؛ بنابراین، فضای 240 متری غرفه ایران به سه بخش تقسیم شد؛ در بخش نخست، به ناشران، تشکلهای نشر و آژانسهای ادبی اختصاص دارد که به صورت مستقیم در این نمایشگاه به عرضه کتابهایشان میپردازند.
وی در ادامه سخنانش، گفت: بخش دوم، به کتابهایی اختصاص دارد که ناشران آنها در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور مستقیم ندارند. در بخش سوم نیز به ارائه برنامههای جنبی و فعالیتهای اطلاعرسانی خواهیم پرداخت. همچنین در این بخش، نمایشگاه کتاب تهران، صنعت نشر ایران و برخی چاپخانههای بزرگ ایران را معرفی خواهیم کرد.
مدیرعامل موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران اظهار کرد: امسال با توجه به تدبیری که اندیشیده شده، سرمایهگذاری خوبی برای طراحی دکور غرفه ایران صورت گرفت. همچنین در این دوره از نمایشگاه کتاب فرانکفورت، کاتولوگهای متعددی اعم از کاتولوگ معرفی کتابهای فاخر کودک و نوجوان ایران، کاتولوگ معرفی کتابهای فاخر حوزه دفاع مقدس و ... همچنین بروشور معرفی نمایشگاه کتاب تهران عرضه خواهند شد.
شصت و ششمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت از 16 مهر به مدت 5 روز تا 20 مهر در آلمان برگزار میشود.