مواد لازم:
هلو: 4 تا 5 کیلو
خمیر ترش: یک قاشق سوپ خوری
سرکه: 2 لیوان
نمک: 3 قاشق غذاخوری
شکر: نصف لیوان
طرز تهیه:
ابتدا هلوها را شسته و بگذارید کاملا خشک شود. هسته آنها را درآورده و میوه آن را خرد کنید و در ظرف مناسب و مخصوص تهیه سرکه بریزید.
خمیر مایه را با سرکه مخلوط کنید و نمک و شکر را به آن اضافه کنید و روی هلوها بریزید و خوب مخلوط کنید و آنها را چنگ بزنید.
در ظرف را ببندید، طوری که هوا در آن نفوذ نکند و آن را در جای خنک بگذارید.
بعد از یک ماه در ظرف را باز کنید و باز هم ترشی را خوب مخلوط کنید و آن را صاف کنید.
سرکه صاف شده را 8 تا 10 دقیقه بجوشانید و پس از سرد شدن، در ظرفی مناسب بریزید و در جای تاریک نگهداری کنید و به مصرف برسانید.