حادثه 11 سپتامبر تغییرهايي اساسی را نه تنها در آمریکا بلکه در بيشتر کشورهای جهان بهدنبال داشت. درست همان روز حادثه، جرج دابليو بوش ، رئیسجمهور وقت اين كشور به آمریکاییها اطمینان داد که برای امنیت مردم كشورش از تمام قدرت خود استفاده میکند.
بدين ترتيب لايجه "میهن دوستی" تهيه شد و با اکثریت آرا در کنگره و سنای آمریکا به تصویب رسید.
طبق این قانون، قدرت سرویسهای اطلاعاتی مانند آژانس اطلاعات مركزي آمریکا و پلیس فدرال این کشور زياد شد و این بخشها مجوز شنود و ردیابی مکالمات تلفنی شهروندان آمریکایی و یا غیرآمریکایی را در داخل خاك اين كشور و یا خارج از این قاره بیش از گذشته بهدست آوردند.
مخالفان این لایحه می گویند این قانون و اختیارات جنبی آن برخلاف قانونی اساسی آمریکاست.
بر اساس این قانون، دولت آمریکا اجازه داشت جنگجویان و مبارزان غیرآمریکایی یا نیروهای دشمن را در هر نقطه از دنیا دستگیر و به زندانهای خود منتقل کند. زندان گوانتانامو یکی از این موارد است که بعد از حمله به افغانستان برای سرکوب طالبان و القاعده تاسیس شد.
قانون دیگری که كاملكننده قانون میهن پرستی بود 17 اکتبر ۲۰۰۶ امضا شد.طبق اين قانون نظاميان آمريكايي اجازۀ بازجویی و شکنجۀ زندانیان را پيدا كردند.
جرج بوش پسر با امضای این قانون شش هفته بعد از افشای اخبار مربوط به بازجوییهای انجام شده توسط ماموران سيا و نيز ماجراهاي زندان ابوغریب در عراق انجام شد.بدينترتيب شکنجۀ افرادی که بعد از تصويب اين قانون به اتهام تروریسم دستگیر میشوند رابهعنوان بازجویی رسما آزاد و قانوني شد.
این لایحه برای آسانشدن تحقیقات درباره افراد گناهکار نبود بلكه تحقیقات درخصوص کسانی که حتی مظنون هم نیستند با تصويب اين قانون امكانپذير شد و هر کسی را میشد دستگیر کرد.
مخالفان اين قاونون همواره گفته و ميگويند كه قانون "میهندوستی" عامل اصلی و مهم زیر پا گذاشتن حقوق شهروندی و نقض حریم خصوصی شهروندان است.