امیر فرزاد اسماعیلی فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء(ص) در گفتوگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، در خصوص تست دستاوردهای پدافند هوایی در رزمایش بزرگ محمد رسولالله(ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: در این رزمایش تجهیزات راداری فتح2 را که یک رادار تاکتیکی است و قابل جنگ الکترونیک بسیار بالا و همچنین کشف ریزپرنده را دارد رونمایی و تست میکنیم.
وی افزود: در زمینه کشف و شناسایی رادار ثامن2 را داریم که ثامن1 را سال گذشته تست کردیم و ثامن2 را امسال در منطقه رزمایش با یک رویکرد جدید و با برد بیشتر رونمایی میکنیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء با بیان اینکه برد این سامانهها عموماً در سطح متوسط هستند، تصریح کرد: برد متوسط، این مزیت را دارد که هم در برابر جنگ الکترونیک مقاوم است و هم اینکه قدرت تفکیکپذیری اهدافش بسیار بالاست، یعنی اهداف تجمعی را بهصورت انفرادی مشخص میکند و علیه هر کدام تصمیم خاصی را اتخاذ میکند که این خود یک تکنیک بسیار بالایی است.
امیر اسماعیلی اضافه کرد: در دیدهبانی بصری هوایی، سامانه راصد32 را در منطقه رزمایش گسترش دادیم؛ از ویژگیهای این سامانه این است که به دیدهبان کمک میکند که هر اطلاعی که از پرنده میگیرد با همان سرعت به شبکه یکپارچه پدافند کشور ارسال کند بدون اینکه سیستم ارتباطی صدایی در کار باشد که در این صورت زمان بهنفع ما خواهد بود.
وی به دستاوردهای پدافند هوایی در بخش شنود اشاره کرد و با بیان "در بخش شنود الکترونیکی، سامانه صیاد40 را با رویکرد جدید در رزمایش ارتش بهکار خواهیم گرفت" اظهار داشت: صیاد40 میتواند یک سامانه هولناک علیه اهدافی باشد که هم میخواهند سکوت راداری و هم سکوت رادیویی را رعایت کنند. این سامانه در این دو زمینه بسیار پیشرفته و کمنظیر است که توسط کارکنان جوان پدافند هوایی طراحی و تولید شده و امسال بهینه شده و وضعیت بسیار خوبی دارد که در منطقه رزمایش هم مستقر کردیم.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء همچنین از شلیک موشک شلمچه از طریق سامانه موشکی مرصاد2 خبر داد و گفت: ویژگی مهم مرصاد2 این است که اولاً در ارتفاع متوسط در برابر جنگ الکترونیک بسیار مقاوم است و علاوه بر آن نیز، پرش فرکانسی بسیار بالایی دارد. اهیمت ویژه این سامانه این است که همیشه سامانه موشکی مرصاد را با موشکهای استاندارد قبلی شلیک میکردیم اما امسال با موشکهای شلمچه بومی شلیک میکنیم که این را قبلاً آزمایش کردیم و موفقیتآمیز بوده و در منطقه رزمایش هم اهداف را با این سامانه مورد اصابت قرار خواهیم داد.
گفتنی است، رزمایش مشترک ارتش با نام محمد رسولالله(ص) از صبح روز 5شنبه (چهارم دی) در وسعت 2 میلیون و 200 هزار کیلومتر مربع از مدار 10 درجه شمال اقیانوس هند تا شرق تنگه هرمز و سواحل مکران و بخش اعظم استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان در خشکی و با حضور نیروهای چهارگانه ارتش (نیروی هوایی، نیروی زمینی، پدافند هوایی و نیروی دریایی) آغاز شده و تا 10 دی ادامه خواهد داشت.