در چنين شرايطي ميشود جوري برنامهريزي كرد كه آماده كردن غذا زياد طولاني نشود و جز نيمرو و املت ميتوان به غذاهاي ديگري هم فكر كرد. مهمترين نكته اين است كه بايد از قبل براي چنين شرايطي برنامه بريزيد و به مواردي كه به شما كمك ميكند فكر كنيد. ميتوانيد از اين راهكارها هم كمك بگيريد:
1- ليست غذاي سريع داشته باشيد: ليست غذا داشتن هميشه خوب است، خوبتر آن است كه ليست را موضوعي درست كنيد. مثلا بخشي براي غذاهاي سريع داشته باشيد. غذاهايي مثل كوكوسبزي، كوكو سيبزميني، اشكنه يا هر چيز ديگري كه سريع درست شود و در برنامه غذايي شما ميگنجد. از اين ليست با موبايلتان عكس بگيريد و همراه داشته باشيد.
2- برنامهريزي كنيد: اگر از بيرون به خانه ميآييد، در راه به اينكه چه ميخواهيد درست كنيد فكر كنيد و در ذهنتان چك كنيد مواد غذايي لازم را داريد يا نه. احتمالا وقتهايي كه عجله داريد نميتوانيد خريد كنيد. بنابراين با توجه به موجودي يخچال و فريزرتان تصميم بگيريد.
3- يخچال يا فريزرتان با برنامهريزي پر باشد: اگر اهل فريز كردن مواد غذايي هستيد تا جايي كه ميشود حواستان به مواد استفاده شده باشد و هروقت تمام شد با مواد جديد آن را جايگزين كنيد. منظور، مواداوليهاي مثل سبزي و گوشت و مرغ است. اما شايد براي مواقعي كه عجله داريد احتياج به مواد غذايي نيمهآماده هم داشته باشيد. مثلا پيازداغ سرخكرده و مايه ماكاروني به سريعتر آماده كردن غذا كمك خواهند كرد. پيازداغ حداقل 10دقيقه در وقتتان صرفهجويي ميكند و با مايه ماكاروني ميشود غذاهاي مختلفي مثل ساندويچ، ماكاروني، بيژ بيژ (مخلوط سيبزميني و گوشت چرخكرده) و دميهايي مثل استامبولي درست كرد. همانطور كه گفتم بايد برنامه بريزيد. به غذاهايي كه معمولا ميخوريد فكر كنيد و ببينيد تا چه مرحلهاي را ميتوانيد در فريزر داشته باشيد. البته اصرار به فريز نكردن همه چيز نداشته باشيد. واضح است كه بهتر است وقتهايي كه عجله نداريد از مواد غذايي تازه استفاده كنيد.
4- غذاهاي سريع از خودتان اختراع كنيد: گاهي چند نوع سبزي كه با هم تفت داده شوند خودشان ميشوند يك غذاي خوشمزه جديد. فكر و ذائقهتان را بهكار بيندازيد و از اين جور غذاها براي خودتان اختراع كنيد. اگر مهمان داشته باشيد حتما از اين تجربه جديد خوششان خواهد آمد. البته خوب است كه اين غذاهاي اختراعي را چندبار در جمع خانواده خودتان تجربه كنيد تا قلقهاي خوشمزهترشدن آن دستتان بيايد.
5- سفره را رنگي كنيد: قشنگشدن سفره و رنگارنگ بودن آن هيچ ربطي به زمان پخت غذا و تعداد غذاي موجود در سفره ندارد. اگر كوكوي سادهاي درست كردهايد آن را خوب در ظرف بچينيد. اگر سبزيجات مثل گوجه و جعفري داريد كنارش بگذاريد. ماست توي كاسه بريزيد و رويش را با نعناع تزيين كنيد. ظرفهاي قشنگتان براي توي ويترين نيست. ازآنها حداكثر استفاده را داشته باشيد و يك سفره اشتهاآور براي خودتان و خانوادهتان دست و پا كنيد.
6- بلد باشيد با وسايل برقي آشپزخانه كار كنيد: خيلي اوقات ما در آشپزخانه وسايلي داريم كه طرز كارشان را درست بلد نيستيم.اين وسايل ميتوانند به سريع غذا درست كردن كمك كنند. زودپز، مايكروفر، رنده برقي يا هر وسيله ديگري كه ته كابينتها مانده را درآوريد. راهنماي استفادهاش را بخوانيد و سعي كنيد بيشترين استفادهاي كه ممكن است را از آنها داشته باشيد.
7- از اعضاي خانواده كمك بگيريد: ممكن است بهخاطر اينكه خستهايد يا چون مهمان سرزده داريد يا شايد كارتان بيرون از خانه طول كشيده بخواهيد سريع غذا درست كنيد. درهرحال موقعيت معمولا غيرعادي است. حتما از اعضاي خانواده براي چيدن سفره در اين موقعيت ويژه كمك بگيريد. لازم نيست آنها در آشپزي مهارت داشته باشند. ريختن ماست توي كاسه يا گذاشتن ظرفها يا جمع و جور كردن آشپزخانه هيچ استعداد ويژهاي نميخواهد. تقسيم كار كنيد و از كنار هم بودن در آشپزخانه لذت ببريد.
8- آشپزي يك مهارت است: با بيشتر كار كردن و غذا پختن دستتان هم تندتر خواهد شد و مديريت اين موقعيتها راحتتر. بعد از گذشت مدتي ميبينيد كه براي پختن غذايي كه اول زندگي مشترك بهنظرتان طولاني و سخت ميآمد حالا به زمان خيلي كمتري نياز داريد.