ظرفها را مرتب بچينيد: آشپزخانه به همريخته كلافهكننده است. ممكن است آشپزخانه كمي نامرتب باشد ولي شما با جدا جدا چيدن و دستهبندي ظرفهاي كثيف اوضاع به ظاهر بهتري پيدا كند؛ يعني اگر روزي حال نداريد بلافاصله ظرفها را بشوييد حداقل آنها را دستهبندي كنيد، با اين كار رغبتتان براي رفتن به آشپزخانه و مرتب كردن آن بيشتر خواهد شد. ظرفها را مرتب بچينيد. شبيهها را توي هم بگذاريد و دستهشان كنيد. با اين كارممكن است بعد از يك مهماني حسابي فقط 4-3 دسته ظرف كنار سينك ظرفشويي داشته باشيد.
نگذاريد ظرفها خشك شوند: اگر چربي و كثيفي و غذاي باقيمانده به ظرفها خشك شوند، براي شستن آنها بايد وقت و انرژي بيشتري صرف كنيد؛ بنابراين اگر قصد داريد ظرفها را با تأخير بشوييد، بهتر است مطمئن شويد كه خشك نميشوند. ميتوانيد ظرفها را در سينك بگذاريد و روي آنها كمي آب بريزيد. لازم نيست حتما سينك را پر از آب كنيد. حواستان به مصرف و صرفهجويي در آب هم باشد.
بعضي وقتها تأخير ممنوع است: بعضي ظرفها را حتما بايد همان وقت بشوييد وگرنه اضافه غذاها به آنها ميچسبد و به اين سادگي جدا نميشود. مثلا رنده از اين دسته ظرفهاست. اگر همان لحظه بشوييد چند ثانيه بيشتر طول نميكشد ولي اگرتميز كردن رنده را به تأخير بيندازيد بايد با سيم ظرفشويي به جانش بيفتيد. بعضي از وسايل مثل آبميوهگيري هم همينطور هستند.
بعضي ظرفها بايد با تأخير شسته شوند: لازم نيست به زور ته قابلمهاي را كه تهديگ به آن چسبيده تميز كنيد، يا مثلا اگر غذا را سوزاندهايد، نبايد همان لحظه قابلمه را تميز كنيد زيرا داريد انرژي و وقت خود را هدر ميدهيد. كمي در اين ظرفها آب بريزيد و كنار بگذاريد براي بعد. خيس خوردن باعث ميشود اين ظرفها بهتر تميز شوند.
زيادي طولش ندهيد: اگر ظرفها را خيس كردهايد تا سر فرصت بهسراغشان برويد، فقط يادتان نرود كه شما يكسري ظرف كثيف توي آب داريد. فضاي نمناك فضاي مناسبي براي كپك زدن است. در نخستين فرصت به آشپزخانه عزيزتان برويد و ظرفها را بشوييد تا از وقوع فاجعه جلوگيري شود.