به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، تحقیقات نشان میدهد که فرآیند شیمیایی تولید کارامل رنگی استفاده شده در نوشابه، بیش از حد تصور سرطانزا است.
تحقیقاتی که سال گذشته بر روی 11 نوشابه مختلف انجام شد نشان داد که این نوشیدنی حاوی یک ماده شیمیایی سرطانزا به نام MEI 4- است.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته در مرکز پزشکی جان هاپکینز، اکثر نوشابه حاوی سطوح مختلفی، بین 9.5 میکروگرم در لیتر تا 963 میکرو گرم در لیتر، از این ماده سرطانزا هستند و این میزان در نوشابههای رژیمی بیشتر است.
بر اساس قانونی در کالیفرنیا، تمام تولیدکنندگان نوشابه باید میزان این ماده شیمیایی در محصول خود را، در یک برچسب هشدار روی شیشه نوشابه درج کنند.
تحقیقاتی که به تازگی صورت گرفته نشان میدهد که فرآیند تولید کارامل رنگی که در اکثر نوشابهها مورد استفاده قرار میگیرد، علاوه بر ماده شیمیایی MEI 4-، عامل اصلی سرطانزا بودن این محصول است.
در ادامه تحقیقات آمده است که مصرف روزانه نوشابه یکی از مهمترین دلایل اضافه وزن و دیابت است.