به گزارش ايرنا، محمد درویش روز چهارشنبه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این که حفظ محیط زیست باید از مدارس آغاز شود، افزود: سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت آموزش و پرورش بر اساس تفاهمنامهای که امضاء کردهاند در حال همکاری برای راهاندازی مدارس جامع محیط زیستی (جم) هستند.
وی اظهار کرد: در این راستا اکنون منشور این مدارس تدوین شده است و برای تهیه شیوهنامه اجرایی و نهایی شدن آن در حال مذاکره با آموزش و پرورش هستیم.
درویش گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر غنیتر شدن مباحث درسی دانش آموزان از لحاظ مسایل محیط زیستی درصدد هستیم برای سال تحصیلی 94 - 95 مدارس جم در سراسر کشور آغاز به کار کنند که برای مرحله اول 60 مدرسه داوطلب شدهاند.
وی ادامه داد: این مدارس در مقاطع پیش دبستانی، دبستانی و متوسطه اول و دوم فعالیت خواهند کرد و بر اساس آن دانشآموزان نصف روز در هفته را در طبیعت میگذرانند تا بتوانند از نزدیک با مواهب طبیعی و نحوه استفاده و حفاظت از آن آشنا شوند.
وی تاکید کرد: این نحوه آموزش برای گروههای سنی زیر 9 سال بسیار مناسب است و بعد از آن آموزش در قالب کتابهای درسی و ارایه مطالب محیط زیستی انجام می شود.
مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در مدارس جم به دانش آموزان موازین برخورد با محیط زیست، استفاده کمتر از کاغذ، تفکیک زباله از مبدا، جلوگیری از هدر رفت انرژی و استفاده از انرژیهای نو آشنا میشوند، همچنین تشکیل کمیته محیط زیست در مدارس نیز یکی دیگر از برنامهها است.
وی تاکید کرد: زمانی که قرار است کار تازهای در کشور انجام شود عدهای مقاومت میکنند اکنون فرمایشات مقام معظم رهبری در این زمینه بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد و قطعا میتوانیم در زمینه تامین اعتبار نیز بهتر عمل کنیم.
درویش به تاکید مقام معظم رهبری بر نقش مردم در نمره دادن به ارزیابیهای محیط زیستی اشاره کرد و گفت: بر این اساس پیشبینی کردیم تا تشکلهای مردم نهاد زیست محیطی و همیارهای محیط زیست را افزایش دهیم و برای آنها کارت صادر کنیم تا مردم به طور مستقیم در حفظ محیط زیست و نمره دادن به این فعالیتها سهیم باشند.
مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بر این اساس مردم خودشان را ارزیاب محیط زیست خواهند دانست و موجب افزایش سواد محیط زیستی در جامعه میشود.