تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۳

زهرا کریمی: سیزده‌ به در که از راه می‌رسد، خانواده‌های ایرانی به اتفاق هم به بوستان‌ها و جنگل‌ها و تفریحگاه‌های مختلف می‌روند تا در روز طبیعت از بودن در کنار درختان و گل‌ها لذت ببرند.

يكي از عادات خوب خانواده‌هاي ايراني در اين روز مصرف كاهو و سكنجبين است كه از قديم‌الايام با شروع فصل گرم سال بر استفاده از آن تأكيد و سفارش شده و تجربه‌هاي طب سنتي نشان داده است كه مصرف سكنجبين در فصل بهار خواص درماني دارد و از بروز برخي بيماري‌ها جلوگيري مي‌كند.

  • چرا مصرف كاهو و سكنجبين در فصل بهار به يك برنامه ثابت تبديل شده است؟

سكنجبين يا در واقع سركه و انگبين، مخلوطي است از سركه و عسل كه به ميزان و مقدار معين با هم مخلوط مي‌كنند و شربتي خوش‌گوار و معطر و فرح بخش به‌وجود مي‌آورند.

  • با خواص سكنجبين آشنا شويد

سكنجبين باعث دفع رطوبت زايد از معده و روده‌ها مي‌شود و نقش مهمي در تقويت دستگاه گوارش دارد.
در تهيه اين شربت از سركه استفاده مي‌شود و سركه قابليت نفوذ بالايي دارد؛ به مفاصل هم نفوذ كرده و مواد و رطوبت مفاصل را از بين مي‌برد، همچنين باعث تحليل رطوبت بد بدن مي‌شود.

اين شربت براي حفظ سلامت افراد گرم مزاج بسيار مفيد بوده و باعث ايجاد سردي در كبد‌هاي گرم مي‌شود.خاصيت مهم سكنجبين رفع عطش است و مصرف آن در روزهاي گرم از تشنگي مفرط جلوگيري مي‌كند. اين شربت گرفتگي عروق را رفع و معده را تقويت كرده و از صفراي رقيق پاك مي‌كند.

  • سكنجبين خانگي بسازيد

براي تهيه سكنجبين، اين مواد را لازم داريد: سركه2 ليوان، عسل 5 ليوان، آب 4 ليوان ولي مقدار آن به غلظت مورد نظر شما بستگي دارد.ابتدا سركه و عسل و آب را مخلوط كرده بجوشانيد و كف آن را بگيريد تا به يك‌چهارم برسد و به قوام برسد، ‌البته عده‌اي معتقدند آنقدر بايد بجوشد تا يك پنجم مخلوط باقي بماند. هر زمان به غلظت مورد نظر رسيد سكنجبين شما آماده است و مي‌توانيد پس از خنك شدن، آن را به‌صورت شربت و يا با كاهو ميل كنيد. در تهيه سكنجبين مي‌توان از عرق نعناع يا از خود نعناع هم استفاده كرد تا از عطر و خواص آن بهره‌مند شد.

  • مصرف كاهو با سكنجبين باعث افزايش اشتها مي‌شود.

اگر آب پخته كاسني را با سكنجبين ميل كنيد بهترين داروي تب‌هاي طولاني و مداوم است.

يك نكته مهم
مصرف سكنجبين براي افرادي كه سرفه مي‌كنند مناسب نيست و سرفه آنها را تشديد مي‌كند.

 

  • كارشناس: لعيا باختري؛ متخصص طب سنتي