به گزارش خبرنگار تسنیم, تخم شنبلیله، دانههای مکعب مستطیلی شکل بسیار سخت با سطحی چروکیده به رنگ زرد حنائی با بوئی کاملاٌ مشخص و طعمی نسبتا تلخ است.
علی اصل متخصص طب سنتی درباره خواص تخم شنبلیله میگوید: از گیاه شنبلیله یا حلبه با نام علمی: Trigonella Foenum-graecum L. از تیره بقولات (Leguminosae) بدست میآید.شنبلیله گیاهی است علفی یکساله که برگهایی متناوب و مرکب از سه برگچه دارد.
-تخم شنبلیله به عنوان داروی تقویت کننده و نیز پایین آورنده قند خون مصرف سنتی دارد.
-تخم شنبلیله دارای مزاج گرم و خشک است.
-تحلیل برنده ورمهای بدن است.
-مصرف جوشانده آن با عسل خلطهای غلیظ موجود در قفسه سینه را خارج میکند.
-میل جنسی را افزایش میدهد.
-در درمان خونمردگی داخل چشم، شوره سر، پوسته ریزی، درد و سفتی رحم و چسبندگی آن مفید است.