به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، ستار محمودی از کاهش بارندگیهای سالانه در کشور خبر داد و گفت: طی سالهای گذشته 100 میلیارد مترمکعب بیشتر از توان آبی کشور استفاده شده که افت 20 متری سفرههای آب زیرزمینی را به دنبال داشته است.
قائم مقام وزیر نیرو؛ تغییرهای صنعتی و استفاده از فناوریهای روز مانند پمپهای قوی چند طبقه و حفر چاههای عمیق کشاورزی و ساخت سدهای بلند و حجیم به جای ابزارهای ساده، قناتها و چشمهها را عامل تغییر روشهای برداشت آب و نیز شرایط فیزیکی خاک دانست و افزود: طبیعت قادر به تغذیه تدریجی منابع آب زیرزمینی است اما سرعت برداشتها آنقدر زیاد است که جبران آن غیر ممکن شده است.
وی تصریح کرد: آب نباید در معادلههای اجتماعی به منزله امتیاز، رای و هیجانهای اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد بلکه باید به سمتی حرکت کنیم که کشور را آباد و توسعه را پایدار نگه داریم.
این مقام مسئول بر لزوم مدیریت تقاضا و عرضه آب تاکید و استفاده از روشهای نوین آبیاری و پساب، استفاده از آب غیرشرب برای آبیاری فضای سبز، نصب کنتورهای هوشمند کشاورزی، اجرای طرحهای آبخوان داری و آبخیزداری، تغییر و اصلاح الگوی کشت و مدیریت آبهای سطحی و شهری را از جمله راههای مدیریت مصرف آب برشمرد.