به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اینترنتی هلث، عملکرد این قرص الکترونیکی به این صورت است که مغز را فریب میدهد تا تصور کند که معده پر از غذا است. این قرص الکترونیکی ظاهری شبیه قرصهای معمولی دارد و به راحتی میتوان با آب قورت داد.
این قرص تجربی مانند پیس میکر معده، اشتها را سرکوب میکند. پیس میکر معده، ایمپلنتی است که از طریق جراحی در معده قرار داده میشود و به عصب واگ متصل میشود.
عصب واگ طولانیترین عصب مغزی و دهمین زوج اعصاب مغزی از ۱۲ جفت عصب مغز است که در بلعیدن غذا، صحبت کردن، فعالیتهای پاراسمپاتیک و هاضمه نقش دارد.
عصب واگ کار هدایت سیگنالها از معده به هیپوتالاموس را بر عهده دارد؛ هیپوتالاموس منطقهای از مغز است که مسئول تنظیم اشتها است.
پیس میکر (ضربانساز) دارای حسگری است که ورود غذا به معده را تشخیص میدهد و سپس پالسهای الکتریکی ضعیفی را به عصب واگ ارسال میکند که مغز را فریب دهد به گونهای که تصور کند معده دیگر جایی برای غذا خوردن ندارد.
پیس میکرهای معده حدود 10 هزار یورو قیمت دارند و معمولا برای بیمارانی به کار برده میشود که به رژیم غذایی پاسخ نمیدهند و یا برای جراحی بای پاس معده مناسب نیستند.
با وجود اینکه قیمت این قرص هنوز اعلام نشده است اما احتمالا بسیار ارزانتر از یک پیس میکر است.
زمانی که این قرص حاوی فناوری پیشرفته قورت داده میشود، میتوان آن را با استفاده از یک اپلیکیشن خاص تلفن همراه کنترل کرد.
این قرص چند دقیقه بعد از قورت داده شدن به معده میرسد و شبکه ای از تورهای نازک در معده ایجاد میکند. این شبکه توری از ورود قرص از معده به روده جلوگیری میکند.
سپس با قرار دادن یک برچسب مغناطیسی قدرتمند بر روی پوست در بالای محلی که عصب واگ در شکم قرار دارد، قرص به محل قرار گرفتن عصب واگ هدایت میشود.
این قرص با احساس انقباضهای ماهیچهای که بیانگر ورود غذا به معده است، شروع به ارسال سیگنالهایی از طریق این عصب به مغز میکند تا اشتها را سرکوب کند.
این قرص به گونهای طراحی شده است که پس از سه تا چهار هفته از بین میرود. اسیدهای قوی موجود در معده نیز پوسته قرص و شبکه توری نازک تولید شده را حل و از بدن دفع میکند. آزمایشهای بالینی این قرص از سال آینده آغاز میشود.