همشهری آنلاین: معاون انسانی سازمان محیط زیست، گفت: دولت در سال جاری اعتبار سه هزار میلیارد ریالی برای بیابان‌زدایی، کشت گیاهان تثبیت‌کننده خاک، کنترل فرسایش و احیا تالاب‌ها اختصاص داده است.

به گزارش مهر، دکتر سعید متصدی گفت: بروز گرد و غبار در کشور تحت تاثیر عوامل انسانی و عوامل طبیعی است و دو منبع داخلی و خارجی دارد.

به گفته وی، منبع داخلی تولید گرد و غبار بر اثر افزایش بیابان‌ها و عدم توجه به منابع آبی و محیط زیست ایجاد می‌شود و منبع خارجی کانون‌های بیابانی کشورهای منطقه است.

معاون انسانی سازمان محیط زیست تصریح کرد: سازمان محیط زیست با همکاری سازمان جنگل‌ها، وزارت جهاد و وزارت نیرو در قالب ستاد ملی مقابله با گرد و غبار که زیرمجموعه شورای عالی محیط زیست است در حال اجرای برنامه‌های مشخصی برای مقابله با گرد و غبار است.

متصدی اظهار داشت: همچنین با تهیه سند ملی مقابله با گرد و غبار ظرف یکی دو ماه آینده گام‌های موثری در این زمینه برداشته می‌شود.

وی با اشاره به دیگر مصوبات دولت در زمینه مقابله با گرد و غبار افزود: در اواخر سال ۹۳ هم برای خوزستان و هم برای کل کشور مصوباتی برای مقابله با گرد و غبار تصویب شد.

معاون انسانی سازمان محیط زیست یادآور شد: همچنین برای مقابله با بحران‌های ناشی از گرد و خاک در وزارت کشور کارگروهی تشکیل شد.

متصدی با بیان این که گرد و غبار مسئله‌ای نیست که با سرعت بتوان آن را بر طرف کرد، گفت: چندین نشست با عراق و دو توافق‌نامه در این خصوص با این کشور و همچنین رایزنی‌های رییس سازمان محیط زیست با سازمان ملل معضل ریزگردها را در حال حاضر به یک چالش بین‌المللی و منطقه‌ای تبدیل کرده که امیدواریم با اقدامات داخلی و تلاش‌های جوامع محلی بتوانیم اقدامات خوبی برای حل بحران گرد و غبار در طی سال‌های آینده انجام دهیم.