به گزارش ایرنا به نقل از ساینس، نوشابههای شیرین شامل انواع نوشابه، شربت، نوشابههای انرژیزا، آب میوههای مصنوعی و چای یخ میشود.
تحقیقات نشان میدهد که نوشیدنیهای شیرین عامل مستقیم مرگ ناشی از دیابت، بیماریهای قلبی و سرطان محسوب میشود و آمار نشان میدهد که مرگ ناشی از آن، به اندازه آنفلوآنزا وسعت دارد.
دکتر مظفریان در رابطه با این پژوهش گفته است که حذف نوشیدنیهای شیرین باید به عنوان یک اولویت جهانی درنظر گرفته شود.
وی در ادامه گفته است که نوشابههای شیرین مهمترین عامل چاقی است و چاقی با بیماریهای دیگر مرتبط است.
تحقیقات قبلی نشان داد که بیماریهای مرتبط با چاقی عامل بیش از 17 میلیون مرگ در سال است.
در ادامه این گزارش آمده است که هر سال 133 هزار نفر بر اثر دیابت نوع 2، 45 هزار نفر بر اثر بیماریهای قلبی و شش هزار و 450 نفر بر اثر سرطانهای ناشی از مصرف شیرینی جان خود را از دست میدهند.
این تحقیقات که بررسی آمار بیش از 50 کشور در جهان صورت گرفته، نشان میدهد که بیش از 10 درصد جمعیت مکزیک مبتلا به دیابت هستند و حدود 30 درصد مرگ افراد زیر 45 سال به دلیل نوشیدنیهای شیرین است. مکزیک بیشترین آمار مرگ ناشی از نوشیدنیهای شیرین را به خود اختصاص داده است، در مقابل ژاپن با کمترین تمایل به استفاده از نوشیدنیهای شیرین، کمترین آمار را در برگرفته است.
آمریکاییها روزانه حدود 22.2 قاشق چای خوری شکر مصرف میکنند که معادل 355 کالری است.
به گزارش انجمن دیابت آمریکا، 355 میلی لیتر نوشیدنی شیرین، حاوی 10 قاشق چای خوری شکر است.
بر اساس این آمار، نوشابههای شیرین عامل مرگ 25 هزار آمریکایی و 184 هزار نفر در سراسر جهان در سال است.
این گزارش بر اساس تجزیه و تحلیل آمار بیش از 50 کشور جهان صورت گرفته و در یک نشست علمی در آمریکا مطرح شده است.