در اين سال مبلغ اجاره مسكن دقيقا معادل نرخ تورم پيش رفته است؛ چراكه بانك مركزي نرخ تورم 12ماهه سال93 در نقاط شهري را 15.6درصد اعلام كرده است. كارشناسان اقتصاد مسكن معتقدند، مبلغ اجاره مسكن تابعي از قيمت فروش آن است اما در شرايط ركود بازار مسكن كه در ماههاي سال93 افزايش جزئي قيمت نسبت به سال92 را رقم زده است، اجارهبها همگام با نرخ تورم پيش رفته است.
گزارش ديگر بانك مركزي در مورد قيمت مسكن و اجارهبها در شهر تهران طي خردادماه سالجاري نيز نشان داد كه با وجود افزايش 3درصدي قيمت مسكن نسبت به خرداد سال گذشته، اجارهبهاي مسكن در تهران 13.3درصد افزايش يافته است. برهمين اساس معاون وزير راه و شهرسازي از افزايش مبلغ اجاره كمتر از نرخ تورم سخن گفت.
گزارش اخير بانك مركزي كه تحولات بازار اجاره در سال93 نسبت به سال92 در استانهاي مختلف كشور را مورد توجه قرار داده، نشان ميدهد كه اجاره مسكن در شهرهاي متوسط 14.3درصد و در شهرهاي كوچك 19.5درصد افزايش يافته است. در سال93 شاخص بهاي مسكن اجاري در گروه شهرهاي بزرگ نسبت به سال قبل معادل ۱۵.۶درصد افزايش يافت درحاليكه در سال۹۲ افزايش اين شاخص برابر با ۲۰.۹درصد بوده است.
در سال۹۳ بيشترين ميزان افزايش شاخص بهاي مسكن اجاري نسبت به 3ماهه مشابه سال قبل، مربوط به 3ماهه اول معادل ۱۸.۹درصد و كمترين ميزان در 3ماهه چهارم معادل ۱۴.۴درصد بوده است.در سال مورد گزارش شاخص بهاي مسكن اجاري در تمامي استانهاي كشور با افزايش همراه بود، بهطوريكه بيشترين ميزان افزايش مربوط به استان آذربايجانغربي معادل ۲۴.۵درصد است. همچنين استانهاي كهگيلويه و بويراحمد با ۲۲.۹درصد و فارس با ۲۱.۶درصد در رتبههاي بعدي قرار دارند. در سال۱۳۹۳ كمترين ميزان افزايش شاخص بهاي مسكن اجاري مربوط به استان سمنان معادل ۷.۲درصد بوده است. ضمنا شاخص مذكور در استان تهران نسبت به سال قبل ۱۳.۷درصد افزايش نشان ميدهد.
- كاهش خريد و فروش مسكن
حسام عقبايي، رئيس اتحاديه مشاوران املاك تهران هم با بيان اينكه افزايش بيش از ۱۰درصدي نرخ اجارهبها در سال۹۴ را تأييد نميكنم، گفت: تعداد قراردادهاي اجاره نسبت به خرداد پارسال افزايش يافته است اما قراردادهاي خريد و فروش مسكن در خردادماه امسال در مقايسه با خرداد سال گذشته كاهش يافته كه دليل آن ركود حاكم بر بازار است.