به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه مجله علمی Lancet، نتیجه حاصل از این مطالعه یکی از مهمترین کشفیات در زمینه درمان سرطان سینه در یک دهه به شمار میرود و میتواند سالانه جان هزار نفر را در انگلیس نجات دهد.
اطلاعات ناشی از 18 هزار و 766 زن که در مجله معتبر پزشکی Lancet منتشر شده است، نشان میدهد که این داروها از رشد تومورهای ثانویه در استخوان پیشگیری میکند. هنگامی که یک تومور از سینه برداشته میشود همواره خطر گسترش ذرات ریز ناشی از سرطان وجود دارد.
استخوانها خانه دوم سرطان سینه محسوب میشوند و این بیماری میتواند سالها در استخوان به صورت نهفته باقی بماند. بیس فسفوناتها (Bisphosphonates) به طور عمده برای جلوگیری از تحلیل استخوان در افراد مبتلا به پوکی استخوان استفاده میشوند. تصور میشود که این داروها اساساً از تغذیه هر سلول سرطانی که در استخوان گسترش مییابد، جلوگیری میکنند و به این ترتیب رشد سلولهای سرطانی را متوقف میسازند.
برخی زنان این داروها را پس از تشخیص سرطان در استخوانهایشان مصرف میکنند. محققان دانشگاه آکسفورد در یک مطالعه به بررسی اثر این داروها پرداختند. این پژوهشگران اطلاعات ناشی از 26 آزمایش جداگانه بر روی زنانی که این دارو را برای مدت پنج سال پس از برداشت سرطان از سینههایشان مصرف میکردند، بررسی کردند.
نتایج این تجزیه تحلیل حاکی از یک کاهش 28 درصدی در ظهور سرطان در استخوان بود اما این تأثیر تنها در زنانی مشاهده شد که در دوران پس از یائسگی به سر میبردند. همچنین میزان مرگومیر نیز در طول 10 سال پس از اولین تشخیص 18 درصد کاهش یافت.