آلو خشک یک میوهی خشک بسیار خوشمزه است که طعم خوبی به انواع غذاها و خورشها میدهد. این میوهی خشک سرشار از فیبر و ویتامینهای مورد نیاز بدن است.
اخیراً نتایج یک پژوهش آمریکایی که در کنفرانس بیولوژی ارائه شده است نشان میدهد داشتن یک رژیم غذایی حاوی آلو خشک باعث ایجاد تغییراتی در متابولیسم شده و خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش میدهد.
محققان دانشگاه بوستون و دانشگاه کالیفرنیای شمالی ایالات متحدهی آمریکا روی بررسیهای موجود مطالعاتی انجام داده و به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی میتواند باعث تغییر متابولیسم و ترکیبات میکروبیوتا (مجموعهی میکروبهای موجود در کولون و لولهی گوارش) شود.
محققان به گروهی از موشهای آزمایشگاهی یک رژیم غذایی سرشار از آلو خشک و گروهی دیگر رژیمی خنثی دادند.
سپس محتوای رودهای و بافتهای متفاوت کولون موشها را بررسی کرده و مشاهده کردند موشهایی که آلوخشک مصرف کردهاند باکتریهای مفید بیشتری در رودهها و دیورتیکولهای غیرعادی کمتری دارند.
دیورتیکولها معمولاً در مواقع ضایعات پیش سرطانی دیده میشوند. به عقیدهی محققان این دو پدیده یعنی باکتریهای مفید بیشتر و دیورتیکولهای کمتر باعث محافظت بیشتر از کولون و کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون میشود.
نتایج پژوهشهای دیگر نیز نشان داده است که داشتن رژیم گیاهخواری نیز باعث کاهش خطر ابتلا به این نوع سرطان میشود. در هر حال توصیه می شود که آلو خشک را در برنامه ی غذایی آورده و میوه و سبزیجات بیشتری مصرف کنید تا روده های سالم تری داشته باشید.