همشهری آنلاین: سازمان بهداشت جهانی رسما اعلام کرد گوشت‌های فرآوری شده از جمله انواع سوسیس و کالباس و حتی گوشت قرمز سرطانزا هستند.

براساس گزارش BBC، سازمان بهداشت جهاني اعلام كرد مصرف روزانه 50 گرم از گوشت فراوري شده، از قبيل بيكن، سوسيس و كالباس مي‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را 18 درصد افزايش دهد. اين سازمان همچنين اعلام كرد گوشت قرمز نيز ممكن است سرطانزا باشد اما شواهد محدودي درباره آن وجود دارد علاوه براينكه مصرف گوشت قرمز فوايدي نيز دارد.

گوشت فرآوري شده به گوشتي گفته مي‌شود كه به شيوه‌هاي مختلف طول عمر مفيد يا طعم آن به واسطه دودي‌كردن، طعم‌دار كردن، افزودن نمك يا نگهدارنده‌هاي مختلف دچار تغيير مي‌شود. انواع هات‌داگ‌ها،‌سالامي، بيكن، انواع كنسرو‌هاي گوشتي و سس‌هاي گوشتي، گوشت گوساله و گوسفند در دسته گوشت‌هاي فرآوري شده قرار دارند.

فرايند شيميايي كه در روند فرآوري گوشت مورد استفاده قرار مي‌گيرد عامل افزايش ابتلا به سرطان است. حرارت بالاي پخت، مانند حرارت باربكيو نيز مي‌تواند در گوشت تركيبات سرطانزا ايجاد كند.

سازمان بهداشت جهاني اكنون گوشت‌هاي فرآوري شده را از نظر سرطانزايي در گروه پلوتونيم و الكل قرار داده‌است. با اين همه اين به آن معني نيست كه ميزان سرطانزايي اين مواد با يكديگر برابر است،‌ زيرا براي مثال يك ساندويچ بيكن به اندازه سيگار كشيدن براي سلامتي مضر نيست. كرت استريف از سازمان بهداشت جهاني مي‌گويد خطر ابتلا به سرطان با افزايش ميزان مصرف گوشت فراوري شده افزايش پيدا مي‌كند.

تخمين‌ها نشان مي‌دهند 34 هزار مرگ ناشي از ابتلا به سرطان در سال مي‌تواند به واسطه رژيم مبتني بر گوشت‌هاي فراوري رخ دهند. در مقابل سالانه يك ميليون مرگ ناشي از سرطان به واسطه سيگار و 600 هزار مرگ در اثر مصرف الكل رخ مي‌دهند.

از سويي ديگر گوشت قرمز از فوايد غذايي نيز برخوردار است زيرا منبع آهن،‌ زينك، و ويتامين B12 به شمار مي‌رود. با اين‌همه سازمان بهداشت جهاني اعلام كرده كه شواهد محدودي وجود دارند كه نشان مي‌دهند مصرف روزانه 100 گرم گوشت قرمز مي‌تواند خطر ابتلا به سرطان را 17 درصد افزايش دهد. (يك استيك متوسط وزني برابر 225 گرم دارد.)

برچسب‌ها