به گزارش مهر، بررسی شاخص کیفیت هوا در هفته گذشته به دلیل شرایط وارونگی و کاهش دما و استقرار شرایط پایدار در کمتر از دو روز شاخص کیفیت هوا افزایش یافته و این روند افزایشی همچنان ادامه دارد.
«مریم نادری»، مدیر واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا گفت: سه روز اول هفته گذشته بارندگی و سرعت باد مناسب موجب کاهش شاخص کیفیت هوا در تهران شد به گونه ای که صبح دوشنبه هوای تهران در شرایط پاک قرار گرفت اما پس از آن به دلیل استقرار شرایط پایدار و کاهش دما و نیز با توجه به حجم بالای ترافیک میزان آلاینده های ناشی از منابع متحرک در هوای تهران افزایش یافت و هوا در بامداد روز پنجشنبه در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار گرفت.
به گفته نادری بالا بودن حجم ترافیک در معابر شهری که موجب افزایش غلظت آلاینده ها می شود به ویژه در روزهای بارانی و سرد که شهروندان تهرانی بیشتر از وسایل نقلیه شخصی استفاده می کنند موجب شده هوای شهر تهران پس از بارش در فاصله زمانی کوتاه از شرایط سالم خارج شده و در شرایط ناسالم برای گروه های حساس قرار بگیرد.
او درباره کیفیت هوای امروز شهر تهران گفت: شاخص کیفیت هوا در تهران رو به افزایش است و بر اساس اطلاعات رسیده از ایستگاه های سنجش آلودگی هوای شهر تهران متأسفانه میزان غلظت آلاینده ها در این کلان شهر روند افزایشی داشته به طوریکه میانگین شاخص آلاینده ذرات معلق کوچکتر از دو و نیم میکرون برای سومین روز متوالی فراتر از حد استاندارد بوده و شاخص کیفیت هوا هم اکنون در شرایط ناسالم برای گروههای حساس جامعه قرار دارد و امروز (شنبه) پس از ۹۰ ساعت کیفیت هوا در آستانه شرایط ناسالم قرار دارد و میانگین غلظت آلاینده PM۲.۵ از ۱۰ میکروگرم بر متر مکعب در روز دوشنبه به ۶۴ میکروگرم بر مترمکعب افزایش یافته است.
به گفته نادری شاخص کیفیت هوای تهران با توجه به شرایط هواشناسی و تداوم وارونگی دما در تهران در ساعات آینده بیش از افزایش خواهد یافت.
بر اساس این گزارش، میانگین آلاینده ذرات معلق کوچکتر از دو و نیم میکرون در ایستگاه های ستاد بحران، شهرداری منطقه دو، شهرداری منطقه چهار، پارک رازی، پارک سلامت، پارک شکوفه، پارک قائم، دانشگاه تهران، سوهانک و فرمانداری شهر ری در شرایط ناسالم قرار دارند.
به گفته نادری در این شرایط توصیه می شود گروه های حساس جامعه شامل افراد مبتلا به بیماری های قلبی و ریوی، سالمندان، کودکان و همچنین زنان باردار، فعالیت های طولانی مدت در فضای باز را کاهش دهند.