یکی از مهمترین بخشهای هر مهمانی قسمت سرو غذا است و جلوگیری و اصطلاحاً کنترل اشتها در مورد انتخاب غذاهای فوقالعاده و به احتمال زیاد مقاومت در مقابل تعارف میزبان مشکل و گاهی طاقت فرسا خواهد بود. در کنار خوردن غذا، این دسرها هستند که بیش از همه میزان کالری مصرفی را در یک وعدهی غذایی بالا میبرند. نتایج پژوهشی که در سال 2013 انجام شد، نشان داد چگونه در شرایط پرخوری قند و چربی بر عملکرد بخشهایی از مغز اثر میگذارند و هنگامی که صحبت از انتخاب میان قند و چربی و رژیم است، قطعاً قند اثر بیشتری بر مغز می گذارد.
در مورد مصرف قند و شیرینی هشیار باشید!
با چند راه کار ساده میتوانید از خوردن شیرینیتان، هم لذت ببرید و هم پرخوری نکنید. طبیعتاً نخوردن شیرینی و دسر در کل ایدهی واقع بینانهای نیست و ممکن است افرادی باشند که نتوانند در برابر وسوسهی خوردن دسرها مقاومت کنند؛ اما با در نظر گرفتن یک استراتژی قندی و برنامهریزی میتوانید عاقلانه هم اشتهایتان را حفظ کنید و به نیاز بدنتان پاسخ دهید و هم آن را تا حدی کنترل کنید.
- در ادامه چهار راه کار ساده را با هم مرور میکنیم:
1- از مزهی شیرینی لذت ببرید: بیش از آن که به خوردن یک و یا تعداد بیشتری شیرینی یا دسر فکر کنید، مزهی مورد علاقهتان را به درستی و با آرامش انتخاب کنید، و سعی کنید هر لقمه را حس کنید، با هر لقمه تنها به مزهی دسر فکر کنید و متمرکز شوید؛ حقیقتاً از مزهی شیرین آن لذت ببرید؛ با این کار احتمال زیادی دارد که شما با تکهی کوچکتری شیرینی راضی و سیر شوید و نیازی به خوردن قطعات بیشتر شیرینی نباشد. امتحان کنید!
2- زمانی را برای نوشیدن دمنوش در نظر بگیرید: بعد از خوردن غذا و پیش از آن که بخواهید سراغ دسر بروید؛ برای خودتان دمنوشی معطر آماده کنید؛ اگر در مهمانی بودید؛ بازهم مشکلی نیست چون در اغلب خانه ها و رستوران ها دمنوش پس از غذا سرو میشود؛ آرام آرام چای یا دمنوش را مزه مزه کنید، آرام آرام، دیگر حس نیاز به خوردن یک تکهی بزرگ شیرینی پر کالری را از دست میدهید و یا حداقل اشتهای شما نسبت به آن کمتر خواهد شد. این وقفهی کوتاه پس از اتمام غذا، به مغز شما این اجازه را میدهد که حس کند تا چه حد معده پر شده و نوشیدن یک فنجان دمنوش و وقفهی ایجاد شده به شما کمک میکند تا حس کنید که برای خوردن دسر چندان گرسنه نیستید.
3- یک شیرینی ساده انتخاب کنید: دسرهایی که در تعطیلات، مهمانیها و رستورانها سرو میشود، معمولاً از مواد فاسد شونده و قندهای ساده تهیه شدهاند اما میتوانید با تغییری ساده شادابی و تازگی را به دسرتان بازگردانید. اگر شما میزبان هستید، با فراهم کردن و تهیه ی بشقاب هایی پر از میوههای تازه و فصلی با قطعاتی از شکلات تلخ و سیاه در کنار آن هم مهمانها را غافلگیر کرده و هم مزههای متنوع میوهها را که وعدهای سبکتر از شیرینی و دسرهای مصنوعی محسوب میشوند، برایشان به ارمغان آورید. اگر شما مهمان هم باشید میتوانید از میز سرو غذا دسر میوه را برگزینید یا حداقل از میوهها استفاده کنید.
4- در مورد منابع قند و شیرینی هشیار باشید: در هنگامی که سرو دسر در مهمانیها و رستورانها جزء سنت رایج مردم باشد، لازم است عاقلانه برخورد کنید. نوشیدنیهای شیرین شده با شکر را باید از منوی غذایتان حذف کنید، و نیز غذاهای فرآوری شده با شکر را کنار بگذارید.
سعی کنید غذا و دسر پس از آن از نظر میزان کالری متعادل باشد و به یاد داشته باشید که شما میتوانید این برنامه ریزی استراتژیک را برای مصرف شیرینی و قندها رعایت کنید.
منبع: تبيان