به گزارش ايرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، موگرینی به دنبال نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا اظهار داشت: بررسی سوابق تروریست هایی که تاکنون شناسایی شده اند نشان میدهد که این یک تهدید داخلی است. تاکنون همه مهاجمان شناسایی شده شهروندان اتحادیه اروپا بودهاند. این وضعیت ممکن است تغییر کند اما تاکنون کاملا محرز است که این یک مساله امنیتی داخلی بوده است.
اظهارات این دیپلمات ارشد اروپایی و تاکید وی بر اروپایی بودن عوامل حادثه تروریستی 22 آبان در هفت منطقه از پایتخت فرانسه، در حالی مطرح شده که از زمان وقوع این حملات، تلاشهای فراوانی برای نسبت دادن این حمله به آوارگان و پناهجویان به ویژه از کشورهای خاورمیانه انجام شده است.
مهاجمانی که تاکنون شناسایی شده اند، بلژیکی یا فرانسوی بودهاند. هر چند این افراد در برهه های زمانی مختلف برای جنگ در کنار تروریستهای داعش به سوریه رفتهاند، اما همان افرادی هستند که جوامع اطلاعاتی غربی درباره بازگشت آنها هشدار دادهاند.
«مکس فیشر» نویسنده آمریکایی طی مقالهای در این زمینه نوشت: درسی که میتوان از حوادث تروریستی پاریس گرفت این است که اروپا با مشکلات امنیتی از داخل دست و پنجه نرم میکند و این مشکل ناشی از نفوذ تروریستها و در میان آوارگان نیست.
وی با یادآوری مخالفتها در آمریکا با پذیرش آوارگان سوری به بهانه ارتباط احتمالی آنها با مسائل تروریستی افزود: اگر آمریکا میخواهد با تهدید احتمالی تروریسم با محکومیت برخی ملیتهای خاص مقابله کند، ما نباید از این کشور پیروی کنیم و در صورت پیروی از سیاست واشنگتن، بسیار معنادارتر خواهد بود که از پذیرش اتباع فرانسوی و بلژیکی، و نه سوریها خودداری کنیم.
پیدا شدن گذرنامه یک تبعه سوری در کنار محل حوادث تروریستی پاریس، بر گمانه زنیها درباره نفوذ تروریستها به غرب از طریق پناهجویان و آوارگان دامن زد.
«توماس دی میزر» وزیر کشور آلمان، سهشنبه گفت که این گذرنامه را ممکن است مهاجمان وابسته به داعش عمدا در محل جا گذاشته باشند تا توجهات عمومی را به سمت پناهجویان سوری جلب کنند.
در آمریکا 28 فرماندار ایالتهای مختلف این کشور که عمدتا جمهوریخواه هستند به بهانه نفوذ داعش در میان پناهجویان و آوارگان، مخالفت خود را با اسکان آوارگان جدید سوری ابراز کردهاند.
بر اساس گزارش روزنامه واشنگتن پست، از میان بیش از دو هزار و 100 آواره سوری که آمریکا از سال 2012 تاکنون پذیرفته است، نیمی کودک، 25 درصد بزرگسالانی بالای 70 سال و دو درصد مردان جوانی هستند که به گفته مقامات در سن سربازی هستند.
با وجود مخالفتها در آمریکا، اوباما دوشنبه تاکید کرد که دولتش به طرح پذیرش 10 هزار آواره سوری در امسال پایبند است.