نفیسه مجیدی‌زاده: آن‌روزها که پاساژی در کار نبود تا کسی پاساژگردی کند و یا از گرمای آفتاب تابستان و بارش‌های زمستان به این فضای سربسته پناه ببرد و خریدی کند، بازار تهران ساخته شد.

گرچه برخي سفرنامه‌ها مي‌گويند كه بازار تهران از ابتدا مسقف نبوده است، مثلاً «سِرتوماس‌هربرت» در سفرنامه‌ي خود در سال 1108 هجري قمري يعني در زمان صفويه، بازار تهران را بدون سقف توصيف مي‌كند.

مدارك و اسناد قديمي نشان مي‌دهد كه بناي اوليه‌ي بازار تهران در زمان شاه طهماسب صفوي در سال‌هاي 930 تا 948 هجري قمري ساخته شده است.

بازار تهران با سراها، دالان‌ها، چهارسوق‌‌‌ها، تيمچه‌ها، پاساژ‌ها و مسجد‌هاي زيبايش در مركز شهر تهران قرار دارد و از مجموعه‌هاي مهم تاريخي و هنري شهر تهران است.

هنوز بسياري از دالان ها و سراهاي بازار تهران، با همان ظاهر قديمي سرپا ايستاده اند و ميزبان مردمي هستند كه همه‌روزه براي خريد به بازار مي روند.

نمايي از قسمت‌هاي بازسازي‌شده‌ي بازار در انتهاي بازار آهنگرها.

بازسازي سقف‌هاي بازار تهران مدتي است كه آغاز شده و اين ‌آجرهاي نو بر همان سقف‌هاي قديمي نشسته‌اند تا بازار را نونوار كنند.

مسجد 180 ساله‌ي تهران در زمان فتحعلي‌شاه قاجار ساخته شده است. اين بنا در شرق خيابان ناصرخسرو واقع شده و يكي از ورودي‌هاي بازار تهران است.

 بازارچه‌هاي رحيميه سه تا هستند و در هر سه بازارچه، فرش هاي دست‌باف خريد و فروش مي شود.

نمايي از داخل مسجد امام خميني‌(ره) و مردمي كه همان نزديكي، اما دور از هياهوي بازار نماز مي‌خوانند.

  رفوگري فرش‌هاي كهنه‌ي دست‌باف  و ريشه‌زني هنوز يكي از مشاغل مهم بازار تهران است.

    راسته‌ي پارچه‌فروش‌ها يكي از دالان‌هاي مهم بازار تهران است.

اين بازار هر روز در ازدحام جميعت غوطه‌ور است.

در راسته‌ي بازار كفاش‌ها اجناس خانگي خريد و فروش مي‌شود.

مغازه‌هاي بازار با هم متفاوتند؛ بعضي‌‌هايشان دو دهنه‌اند، بعضي كوچك، بعضي بزرگ... بعضي هم ممكن است به اين كوچكي باشند.