وي پس از چندي به تهران آمد و در مدرسه تربيت نام نويسي كرد و در اين مدرسه با ركنالدينخان مختاري (معروف به سرپاس مختاری) همكلاس شد.
وي شبي در منزل شخصي به نام مجدالممالك كه از دوستانش بود با علي خان نايب السلطنه كه از خوانندگان بزرگ آن زمان بود آشنا شد و در حضور وي قطعهاي بنا به درخواست مجدالممالك خواند كه مورد قبول علي خان نايبالسلطنه قرار گرفت و او دوامي را تشويق كرد كه نزد وي آواز كار كند و اولين مشق خود را كه دستگاه شور بود نزد علي خان آغاز ميكند.
عبدالله دوامي پس از چندي نزد استادان آقا ميرزاحسينقلي، حسين خان كمانچه كش، درويش خان، ملك الذاكرين و آقا ميرزا عبدالله رفت و بسياري نياموختهها را از آنان آموخت و خود شد استاد عبدالله خان دوامي.
دوامي قبل از انقلاب مشروطيت براي شناساندن موسيقي اصيل و سنتي ايران و براي حفظ و حراست و اشاعه آن قرار شد كه به اتفاق اقبالالسلطان و باقر خان و مشير همايون شهردار و عدهاي ديگر و برای ضبط برخی آثار به برلن بروند ولي به واسطه جنگ جهاني اول وقفه يي در اين مسافرت هنري پيش آمد كه اجبارا به جاي برلن به تفليس و قفقاز رفتند و تصميم خود را آنجا عملي كردند.
استاد دوامي ردیفدان و خواننده نامدار آواز مدت هفت سال در اداره پست كار كرد و پس از اين مدت به وزارت دارايي منتقل و تا پايان دوران باز نشستگي در اين وزارتخانه مشغول كار بود.
وي از فروردين ماه 1334 همكاري خود را با سازمان راديو و تلوبزيون وقت وقت و مركز حفظ و اشاعه موسيقي سنتي ايران شروع كرد كه به واسطه کهولت سن شاگردان را در منزل تعليم ميداد.
از دوامی به عنوان لوح محفوظ رديفهاي آوازي و سازي و قطعههاي اصيل قديمي یاد میکنند که يك عمر هر چه ميدانست، بيدريغ به هنر آموزان جوان آموخت. از او مجموعه تصانیف قدیمی(بیش از ۱۸۶ تصنیف) با آوانگاری و نت نویسی فرامرز پایور منتشر شد. همچنین آقای پایور ردیف آوازی او را نیز نت نویسی کرد.
دوامي نيز مثل بيشتر هنرمندان قديم ، اهل معنويت و خلوص و سادگي بود و با هنرش ميزيست. او عضو هيات موسيقيدانان سنتي بود. او همچنين مدرّس آواز در هنرستان ملي موسيقي بود.
- آثار:
از او نوارهاي خصوصي اي باقي مانده است كه بيشتر جنبه آموزشي دارند.نت رديف آوازي او و تصنيف هاي قديمي ، به كوشش فرامرز پايور چاپ شده و آلبوم نوارهاي رديف آوازي او نيز انتشار يافته است. صفحات گرامافون به همراه درويش خان، سيّد حسین طاهرزاده، ابوالحسن اقبال آذر و باقر خان رامشگر ، نوارهاي خصوصي تدريس به شاگردان مختلف ، پنجاه تصنيف عارف (ضبط توسط ابراهيم منصوري).
- شاگردان:
ابوالحسن صبا، فرامرز پايور، محمود کريمي، نصرالله ناصح پور، محمدرضا شجريان، محمدرضا لطفي، ناصر فرهنگ فر، حسين عليزاده، پرويز مشکاتيان، داريوش طلائي، مجيد کياني، محمد حيدري فاطمه واعظي (پريسا)، فاخره صبا، تورج كيارس، كريم صالح عظيمي، شاپور حاتمي، نورعلي خان برومند، شهرام ناظري، سيما بينا، رامبد صديف و...
استاد عبدالله خان دوامي در بيستم دي ماه 1359 دار فاني را وداع گفت.