پايگاه خبري سازمان غذا و دارو نوشت: دكتر رسول ديناروند افزود: ثبت شناسه دارو های گران قیمت در بیمه به صورت پایلوت آغازشده است و بزودی تحویل50 قلم داروی گرانقیمت به مردم منوط به ثبت کد میشود.
او گفت: در این راستا ، به سرانجام رساندن سامانه شناسه گذاری و کنترل اصالت فراورده های سلامت از اولویت های جدی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو است.
ديناروند خاطرنشان كرد: آسیبهای قاچاق در کشور بسیار زیاد است. به عنوان مثال میزان هزینه هایی که صرفا یکی از سازمانهای بیمه گر بابت یک داروی گران قیمت در سال گذشته پرداخت كرده است ،از میزان واردات رسمی آن بیشتر بوده است.
معاون وزیر بهداشت این مسئله را یکی از دلائل سوء استفاده از دفترچه بیمه بدون جابجایی دارو و یا به فروش رفتن داروهای غیرمجاز با هزینه پرداختی توسط بیمه ذكر كرد و اظهارداشت: هزینه ای که بابت آن دارو پرداخت شده است دو برابر واردات رسمی آن بوده است که قطعاً بخشی از آن به سوءاستفاده از دفترچههای بیمه مربوط بوده و بخشی هم مربوط به ارائه داروهای غیرمجاز و تقلبی بوده است.
دیناروند افزود: با تفاهم به عمل آمده با بیمه ها قرار شده است برای 50 داروی گران قیمت، وقتی داروخانه میخواهد دارویی را به متقاضی ارائه کند ،شناسه آن را در بیمه ثبت کند و بدون شناسه این دارو نمیتواند بیش از یکبار به فروش برسد و امکان سوء استفاده به طور کامل حذف میشود.
او گفت: نداشتن این کد یگانه روی هر بسته دارویی یعنی واردات داروی مذکور رسمی نبوده و به همین دلیل اصلا در بیمه قابل ثبت نیست. ضمن آنکه کسی هم نمیتواند آنرا به فروش برساند. این کار به بیمه ها نیز کمکهای قابل توجهی میکند.
ديناروند تاكيد كرد: انجام این اقدام که به صورت پایلوت آغاز شده ، برای 50 قلم داروی گران قیمت عملیاتی خواهد شد.