به گزارش ایرنا، سالمونلا یک باکتری است که 12 تا 72 ساعت بعد از آلوده کردن فرد، باعث ابتلا به اسهال، تب و دردهای شکمی میشود.
به گزارش پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، گفته میشود این باکتری که توسط یک دانشمند آمریکایی به نام دکتر سالمون کشف شد، بیش از 125 سال عامل بیماریزا بوده است.
عفونت سالمونلا معمولا بعد از چهار تا هفت روز بدون درمان سپری میشود اما در موارد جدیتر با اسهال شدید، گسترش عفونت از روده به جریان خون و سپس به سایر قسمتهای بدن همراه است و برخی اوقات موجب مرگ میشود.
در موارد شدید، بستری شدن در بیمارستان و درمان با آنتی بیوتیکها برای تحت کنترل قرار دادن عفونت ضروری است.
افراد مسن، کودکان و افرادی که سیستمهای ایمنی ضعیف دارند، در برابر این بیماری آسیبپذیرتر هستند.
محققان دانشگاه جورجیا به دلیل افزایش موارد بیماریهای ناشی از غذا، درصدد برآمدند که به بررسی باکتری سالمونلا در خوراکیهای خشک بپردازند.
تیم تحقیق در پی این بود که دریابد باکتری عامل بیماری ناشی از غذا تا چه زمانی میتواند در غذاهای خاص زنده بماند، اما انتظار نداشت که دریابد سالمونلا در خوراکیهای بسیار خشک هم رشد کند.
به واقع، نتایج این مطالعه که در مجله Food Protection منتشر شده است، نشان میدهد که سالمونلا و سایر پاتوژنها میتوانند دستکم شش ماه در شیرینیهای خشک زنده بمانند.
محققان تازهترین مطالعه را موید شواهد فزایندهای میدانند که نشان میدهند سالمونلا و سایر پاتوژنهای ناشی از غذا میتوانند برای بازههای زمانی نامعمول در خوراکیهای خشک زنده بمانند.