همشهری آنلاین: رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری گفت: بیش از ۷.۷ میلیون هکتار کانون بحرانی بیابان‌زا در کشور وجود دارد که با توجه به خشکسالی‌های چند سال اخیر، این کانون‌های بحرانی در حال افزایش است.

به گزارش ایرنا، خداکرم جلالی در حاشیه بازدید از نقاط فرسایش بادی و بحرانی ریزگردها در شهرستان ریگان استان کرمان در جمع خبرنگاران گفت: ایران بر روی کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد که با وجود بارندگی کم در شرق کشور، این مناطق دچار توفان‌های شدید شن هستند.

وی گفت: شهرستان ریگان یکی از کانون‌های بحرانی در کشور است و باید اقداماتی در زمینه پیشگیری و کنترل کانون‌های بحرانی انجام شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: سند مطالعاتی کانون‌های بحرانی در کشور تدوین شده و طرح مطالعاتی شهرستان ریگان نیز به‌زودی تدوین می‌شود.

وی گفت: با توجه به این که اقداماتی در قالب طرح جف (طرح بین‌المللی بیابان‌زدایی) در این شهرستان در حال انجام می‌باشد، وسعت کار زیاد و عرصه‌های بیابانی نیز بیش‌تر است که این اقدام در برنامه ششم توسعه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

جلالی افزود: با تخصیص اعتبار لازم، کانون‌های بحرانی در کشور نهال‌کاری و از ادامه پیشرفت آن‌ها جلوگیری خواهد شد.

وی گفت: بادهای شدید به همراه ریزگردها در طول سال مشکلاتی را برای اهالی شهرستان ریگان ایحاد کرده که امیدواریم با تخصیص اعتبار ملی، این مشکل برطرف شود.

روز پنجشنبه همزمان با سفر یک روزه رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری به شهرستان ریگان توفان شن بار دیگر این شهرستان را فرا گرفت.

جلالی در این سفر از روستاهایی که در محاصره توفان شن قرار داشتند، بازدید کرد.

وی همچنین وضعیت نخل‌هایی که بخشی از آن‌ها در شن‌های روان فرو رفته‌اند و در معرض خطر نابودی هستند را بررسی کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در این بازدید با اشاره به این که گزارش کاملی از شهرستان ریگان به وزارت کشور ارسال خواهد شد، گفت: مردم این شهرستان در شرایط سختی زندگی می‌کنند.

جلالی در یکی از روستاهای ریگان افزود: این شهرستان یکی از کانون‌های بحرانی در کشور است که هرچه سریع‌تر باید سند مطالعاتی آن تنظیم شود.

وی از روستای ده رضا که همه روزه در آن توفان وجود دارد، نیز بازدید کرد و از نزدیک جویای احوال اهالی این روستای محروم شد.

رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در این روستا گفت: اساس هر کاری، مردم آن منطقه هستند و ما تلاش خواهیم کرد تا مشکل اهالی این منطقه برطرف شود.

وی بیان کرد: با رفع مشکلات در این روستاها ، قدم‌های موثری را در جهت توسعه روستاها بر می‌داریم.

مردم شهرستان ریگان در شرق استان کرمان، مدتی است با وزش توفان شن و پدیده ریزگردها دست و پنجه نرم می‌کنند.

به گفته مسئولان شهرستان، مقابله موثر با این پدیده که متاثر از خشکسالی‌های متوالی، بادهای 120 روز سیستان و خشک شدن تالاب جازموریان در جنوب کرمان است، نیازمند اعتبارات ملی است.

ریگان تا کرمان 285 کیلومتر فاصله دارد و خرما و مرکبات از محصولات شاخص این شهرستان است.

برچسب‌ها