به گزارش هلثدی نیوز چیا هونگ کائو سرپرست این بررسی از دانشگاه پزشکی چین در تایوان در یک بیانیه خبری آکادمی نورولوژی آمریکا اعلام كرد: «عوامل زیادی از جمله محیطی در ایجاد بیماری پارکینسون نقش دارند.»
کائو گفت: «ما با استفاده از پایگاه دادههای پژوهشی بیمه ملی بهداشتی تایوان مطالعه گستردهای در سراسر کشور انجام دادیم که نشان میدهد هپاتیت و به طور خاص هپاتیت C میتواند خطر دچار شدن به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.»
با این حال بررسیهای انجام شده در این مطالعه رابطه علت و معلولی را ثابت نمیکند و به گفته کائو تحقیقات بیشتری در زمینه این نوع رابطه مورد نیاز است.
یکی از متخصصان بیماری پارکینسون نیز معتقد است که جمعبندی قطعی در این زمینه بسیار زود است. بت ورنالئو، معاون مدیر برنامههای پژوهشی در بنیاد بیماری پارکینسون در این باره گفت: «درحالی که نتایج این تحقیق جالبتوجه هستند، هنوز خیلی زود است که به افرادی که به با هپاتیت C زندگی میکنند، توصیه کنیم که باید درباره خطر دچار شدن به پارکینسون نیز نگران باشند.»
او افزود: «این مطالعه یک عامل خطرساز بالقوه را برجسته میکند که باید تحقیقات بیشتری درباره آن انجام شود. اگر این یافتهها در بررسیهای بیشتر نیز تأیید شود، میتواند پیامدهای مهمی از لحاظ بهداشت عمومی برای غربالگری زودرس و درمان هپاتیت C داشته باشد.»
محققان در یک بررسی 12 ساله بر روی 50 هزار نفر از افراد دارای هپاتیت ویروسی به این نتیجه رسیدند که افراد دارای هپاتیت C نسبت به افراد بدون ویروس 30 درصد بیشتر در معرض ابتلا به پارکینسون قرار دارند؛ اما افراد دچار هپاتیت B یا هر دو هپاتیت B و هپاتیت C در معرض خطر بیشتر دچار شدن به بیماری پارکینسون نبودند.
يافتههاي این مطالعه در شماره ماه دسامبر ژورنال نورولوژی منتشر شده است.