به گزارش رویترز هشت کشور شامل کشورهای باربادوس، بولیوی، اکوادور، گوادولوپ، سنت مارتین، گویان، کیپ ورد و ساموآ میشوند که به فهرست 14 کشور دیگر افزوده میشوند که سیدسی درباره سفر به آنها به زنان باردار هشدار داده بود، چرا که احتمال ایجاد ميكروسفالي - جمجمه و مغز به طور غير طبيعي كوچك- در نوزاد در نتیجه عفونت مادر به ویروس زیکا وجود دارد.
سیدیسی قبلاً هشدار مشابهی درباره کشورهای برزیل، کلمبیا، السالوادور، گویان فرانسه، گواتمالا، هائیتی، هندوراس، مارتینیک، مکزیک، پاناما، پاراگوئه، سورینام، ونزوئلا و مشترکالمنافع پورتوریکو اعلام کرده بود.
سیدیسی همچنین از زنانی که در حین بارداری به این کشورها سفر کردهاند، خواست درصورتیکه آخرین دیدارشان از این مناطق در هنگام شیوع ویروس زیکا انجام گرفته باشد، برای غربالگری و پایش ویروس مراجعه کنند.
از طرف دیگر به گزارش خبرگزاري فرانسه درحالیکه مقامات بهداشتی در السالوادور یکی از کشورهای دچار شیوع ویروس زیکا از زنان خواستهاند، بارداریهایشان را تا دو سال به تأخیر بیندازند، گروههای حامی حقوق زنان از دولت این کشور خواستهاند در قوانین این کشور مبنی بر ممنوعیت کامل سقطجنین تجدیدنظر کند تا امکان سقط درمانی در مواردی که جنین دچار میکروسفالی شده است، به وجود آید.
السالوادور از سال ۱۹۹۸ همه انواع سقطجنین حتی در موارد ناهنجاریهای جنینی یا به خطر افتادن حیات مادر ممنوع کرده است.
در حال حاضر روشی برای پیشگیری یا درمان عفونت با ویروس زیکا وجود ندارد. از مسافرانی که به مناطق خطرناک میروند خواسته شده است با استفاده از کرمهای دافع حشرات و پوشاندن بخشهای برهنه پوست با لباس از گزش پشه که ویروس را منتقل میکند، پیشگیری کنند.
پشه آئدیس آجیپتیا که ویروس زیکا را منتقل میکند، در تمام طول روز انسانها را میگزد، بنابراین افراد باید چند بار در روز دوباره کرم دافع حشرات را روی پوستشان بمالند.
این پشهها در عین حال ویروسهای تب دنگی و چیکنگونیا را هم منتقل میکنند.
البته انتقال ویروس فقط با گزش حشرات و از مادر به جنین صورت نمیگیرد. سیدیسی موارد مستندی از عفونت با ویروس زیکا از طریق آمیزش جنسی، انتقال خون و انتقال در آزمایشگاه در حین کار با نمونههای بیماران را گزارش کرده است.
کارشناسان میگویند، هنگامیکه افراد یک بار به ویروس زیکا مبتلا میشوند، احتمالاً نسبت به عفونت با این ویروس در آینده مصونیت پيدا ميكنند.