به گزارش روابط عمومي دانشكده مطالعات جهان در ابتدای این نشست دکتر سید سعیدرضا عاملی؛ رئیس دانشکده مطالعات جهان ضمن خوشامدگویی و تبریک ایام الله دهه فجر به معرفی دانشکدۀ مطالعات جهان و بیان ظرفیتها و تواناییهای آن پرداخت وگفت: این دانشکده از دل مرکز مطالعات آمریکای شمالی و اروپا بیرون آمد و علت این گسترش نیاز به شناخت جامعتر جهان و به ویژه کشورهای اسلامی بود. مطالعات کشورهای اسلامی در اولویت برنامه مطالعات کشوری ما قرار دارد.
رییس دانشکده مطالعات جهان همچنین بر ضرورت شناخت عمیق برای خروج از چارچوبهای تنشزا تأکید کرد و گفت: در طول تاریخ تنش شیعی - سنی امر جدی نبوده و همواره بصورت مسالمت آمیز زندگی می کردند. امروز به دلیل تحریکات دشمنانه و فتنه گری های خارجی و سیاست غلط بعضی از کشورهای اسلامی قرائت¬های غلط و بدفهمی هایی جدی بین اعضاء خانواده جهان اسلام بوجود آورده اند. بدیهی است که شیعه و سنی به خدای واحد، قرآن واحد، انبیاء سلف و خاتم انبیاء الهی باور دارند. راه برونرفت از بدفهمیها، توسعه و گسترش روابط میان کشورهای اسلامی و گستراندن دانش عمیق در رابطه با واقعیت های کشورهای اسلامی است.
سپس دکتر سادات؛ عضو هیئت علمی گروه مطالعات فلسطین، در تبیین جایگاهِ دانشگاه و نهادهای علمی در فرهنگ سازی، بر ضرورتهای همکاری میان نخبگان فکری ایران و تونس در زمینههای مبارزه با افراطیگری و ترویج ارزشهای اسلامی تأکید کرد و گفت: جهان اسلام از طریق قرائت های افراطی و توطئههای دشمنانش هدف گرفته شده و جایگاه دانشگاه در روشنگری در این زمینه بیبدیل است.
همچنین در جلسه پرسش و پاسخ نشست، دکتر احمدیان و دکتر سادات؛ اساتید دانشکده مطالعات جهان به سوالات هیئت تونسی در زمینه نظام آموزشی تحصیلات تکمیلی در ایران، هدف از تأسیس دانشکدۀ مطالعات جهان، روشهای تدریس در دانشگاههای ایران و دانشکدۀ مطالعات جهان و امکان همکاری با دانشگاهها و موسسههای پژوهشی پاسخگو بودند.
بیوگرافی مختصری از اعضاء هیئت تونسی بازدید کننده:
- کمال بن یونس: شخصیت رسانه ای و پژوهشگر آکادمیک، رییس مرکز مطالعات استراتژیک، کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی شبکههای تلوزیونی
- سحر بن یونس: دانشجوی سال آخر دکترای روابط بینالملل، فارغ التحصیل رشته خبرنگاری
- محمد قومانی: نویسنده، پژوهشگر، کارشناس و تحلیل گر مسائل سیاسی شبکه تلوزیونی الزیتونیه
- عصام الشابی: نماینده مجلس موسسان قانون اساسی تونس 2011
- محمد کمال الغربی: رییس جمعیت المواطنه و الدمیقراطیه، رییس شبکه عدالت انتقالی تونس
- غاده بن جدو: مدیر دفتر شبکه المیادین در تونس
- زهیر بن یوسف: دکتر جامعه شناس از دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی تونس، نائب الرابط التونسیه لدفاع حقوق الانسان
- صلاح الدین جورشی: چهره سرشناس رسانه ای تونس، موسس مرکز مطالعات و پژوهشهای دینی الجاحظ
- همسر آقای صلاح الدین جورشی: فعال اجتماعی فرهنگی
- منیه بوعتور: داروساز و فعال سیاسی سابق در حزب جمهوری و حزب اصلاح و تنمیه قبل از انحلال
- محمد الحاج سالم: دکتر جامعه شناس و پژوهشگر رشته انسان شناسی، نویسنده و مترجم و فعال اجتماعی سیاسی و فرهنگی
- مالک صغیری: برنامه ساز و مجری میزگردهای سیاسی فرهنگی و اجتماعی شبکه تلوزیونی تی ان ان
- زهیر مخلوف: مبارز حقوقی و زندانی سیاسی زمان سابق، عضو هیئت تحقق اهداف انقلاب (شورای انقلاب تونس)