به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکترسید کمال خرازی روز پنجشنبه در مراسم گرامیداشت هفته آگاهی از مغز در سالن همایش های رازی افزود: تجهیزات این آزمایشگاه با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری تهیه شده و درحال نصب است. تمامی دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی می توانند از خدمات این آزمایشگاه بهره مند شوند.
وی یکی از پروژه های در دست اجرای این ستاد را ساخت الکترودها برای درمان بیماری هایی نظیر پارکینسون اعلام کرد و گفت: این تحقیق نتایج آزمایشگاهی خود را سپری کرده و روی حیوان مشغول تحقیق هستیم.
خرازی تعداد سلول های عصبی مغز را 100 میلیارد اعلام کرد و گفت: هر سلول مشابه یک پردازشگر عمل می کند و هزاران اتصال نرونی در مغز اتفاق می افتد و کارکرد مغز در قالب شبکه رخ می دهد.
وی اظهار کرد: مغز شبکه عظیم اطلاعاتی و داده پردازی است و هر چه بیشتر از طریق یادگیری های معنی دار صورت گیرد، تقویت می شود.وی با اشاره به این که مغز انسان دچار فرتوتی می شود، اظهار کرد: تحقیقات مختلفی در حال انجام است که مغز انسان همواره جوان بماند و از فرتوتی آن جلوگیری شود.
خرازی فکر کردن و انجام کارهای علمی را یکی از مهمترین راه های مقابله با بیماری آلزایمر اعلام کرد و گفت: برای جلوگیری از این بیماری، کار مغز می تواند عامل مهمی برای جلوگیری از این بیماری باشد.
وی بر رعایت اصول بهداشت مغز تاکید کرد و گفت: مردم باید مراقب افراد سوء استفاده کننده در این زمینه باشند و به کسانی که از دانش و تخصص لازم برخوردار نیستند، مراجعه نکنند.
هفته «آگاهی از مغز» برای نخستین بار در کشور روز هشتم اسفند در تهران و هفت شهر دیگر کشور آغاز شد.
برنامه های هفته «آگاهی از مغز» با همکاری سازمان های مختلف از جمله آموزش و پرورش، شهرداری تهران، سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت و انجمن های علمی و پژوهشی در تهران و هفت مرکز استان دیگر اجرا شد و مهم ترین برنامه این هفته، برگزاری همایش بزرگ علمی، اجتماعی و آموزشی است که برای نخستین بار در 13 اسفندماه امسال در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.