به گزارش ايرنا، این تحقیق که در مجله Lancet منتشر شده است، نشان می دهد که سه چهارم این مرگ و میرها احتمالا در چین و هند اتفاق میافتد.
این مطالعه که بر اساس الگوی یارانهای انجام شده است نشان میدهد که تا سال 2050، سطوح کمتر مصرف میوه و سبزیجات میتواند مرگ و میر ناشی از سوء تغذیه را دو برابر کند.
مارکو اسپرینگمن و همکارانش از دانشگاه آکسفورد که این مطالعه را انجام دادهاند، در یک بیانیه خبری نوشتند، این محکمترین مدرک از تاثیر تغییر مخرب آب و هوا بر تولید غذا و سلامت در سراسر جهان است.
وی با اشاره به این که این تاثیر در 155 کشور جهان پیشبینی شده است، گفت: در بیشتر تحقیقات امنیت غذایی مورد بررسی قرار گرفته است اما تحقیقات اندکی اثرات گستردهتر تولیدات کشاورزی را بر سلامت بررسی کردهاند.
محققان خاطر نشان کردند که تغییرات در موجودی و مصرف غذا همچنین بر رژیم غذایی و عوامل خطرساز مرتبط با چاقی مانند مصرف کم میوه و سبزیجات، گوشت قرمز و وزن بالای بدن تاثیر میگذارد.
آنها افزودند: این تغییرات میتوانند خطر ابتلا به وضعیتهایی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان و مرگ ناشی از این بیماریها را افزایش دهند.
آنها تاکید کردند: تا زمانی که اقدامی برای کاهش گازهای گلخانهای در سراسر جهان اتخاذ نشود، تغییر آب و هوا میتواند متوسط موجودی غذا به ازای هر فرد را به حدود 3 درصد، مصرف میوه و سبزیجات را به حدود چهار درصد و مصرف گوشت قرمز را تا 0.7 درصد کاهش دهد.
همچنین محققان پیشبینی کردند که این تغییرات میتواند به حدود 530 هزار مرگ و میر بیشتر افراد بزرگسال در سال 2050 منجر شود.
همچنین بر اساس این مطالعه کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط احتمالا بیشترین آسیب را از اثرات تغییر آب و هوا بر تولید غذا متحمل خواهند شد. مناطقی که اساسا تحت تاثیر قرار خواهند گرفت عبارتند از کشورهای واقع در غرب اقیانوس آرام (با 264 هزار نفر تلفات) و کشورهای واقع در جنوب شرق آسیا (با 164 هزار نفر تلفات).
از سوی دیگر بر اساس ارزیابی این محققان، چین و هند بیشترین تاثیر ناشی از تغییرات آب و هوا را بر موجودی غذا متحمل خواهند شد که در نتیجه آن 248 هزار نفر در چین و 136 هزار نفر در هند جان خود را از دست خواهند داد.
محققان همچنین با بررسی یک سناریوی متضاد متوجه شدند که در آینده بدون تغییرات آب و هوایی موجودی غذا افزایش مییابد و از مرگ و میر1.9 میلیون نفر پیشگیری میشود.