مفهوم نامأنوس مغاکی از فضازمان که هیچ چیزی ـ حتا نور ـ از دستش توان گریز ندارد، انگار منطق را نقض میکرد.
این کتاب خواندنی، بازگویی داستان بحثهایی پرشور دربارهی سیاهچاله است و بیانگر سهم اینشتین و هاکینگ، و نیز دیگر اندیشمندان پیشرویی که دیدگاه ما را نسبت به گیتی از ریشه و برای همیشه دگرگون ساختند.
مارسیا بارتوسیاک با قلم توانایش، نشان میدهد که چگونه سیاهچاله سبب شد تا نظریهی نسبیت عام، بزرگترین دستاورد آن دردانهی علم، آلبرت اینشتین، پس از دههها ماندن در کنج عزلت و بیتوجهی، با فر و شکوه به صحنهی علم بازگردد و رازهای عجیب گیتی را بر ما آشکار کند.
تا هنگامی که اخترشناسان، پدیدههایی نفسگیر همچون ستارگان نوترونی و سیاهچالگان را کشف نکردند، گیتیِ زمانی آرام و ساکن به کیهان اینشتینی تبدیل نشد، یعنی مکانی سرشار از چشمههای غولآسای انرژی که تنها در پرتو نسبیت قابل فهماند.
این کتاب با پاسداشت یکصدمین سالگرد نسبیت عام، به ما نشان میدهد که چگونه سیاهچاله نام و نشانی برای خود کسب کرد، و یادآوری است از سرخوردگی و هیجان دانشمندان، و نیز گهگاهی نبردهای خندهدار که بر سر پذیرش یکی از غریبترین ایدهها در پیشینهی آدمی رخ دادهاند.
كتاب علمي سياهچاله به قلم مارسیا بارتوسیاکبا و با ترجمه رامين رامبد در 220 برگ و با شمارگان 1200 به قيمت 11 هزارتومان از سوي انتشارات مازيار منتشر شده است. علاقهمندان ميتوانند از طريق شماره تماس 66462441 در تهران اين كتاب را تهيه كنند.