همشهری آنلاین: وزیر خارجه کشورمان در نشست علمی وزارت خارجه تایلند درباره تغییر پارادایم از بازی بازی با حاصل جمع صفر به رویکرد برد -برد سخنرانی کرد.

خبرآنلاين نوشت: وزیر خارجه کشورمان در این نشست که با استقبال گسترده دیپلمات‌ها و پژوهشگران تایلندی و همچنین دیپلمات‌های دیگر کشورها برگزار شد درباره تغییر در مفاهمیم روابط بین الملل سخنرانی کرد.

پیش از اینکه ظریف روی سن برود مشاور وزیر خارجه تایلند روایت شنیدنی از سیر تحول در مذاکرات هسته‌ای ایران و از زمان تحریم‌ها تا حصول توافق هسته‌ای به زبان آورد.

مشاور وزیر خارجه تایلند چندین بار در طول صحبت‌هایش ظریف را مورد ستایش قرار داد و از حضور وزیر خارجه کشورمان در این جلسه ابراز خرسندی فراوان كرد.

ظریف صحبت‌هایش را با آثار جهانی شدن و تغییراتی که در جهان معاصر روی داده است آغاز کرد. او همچنین از کنار رفتن دوران دو قطبی جنگ سرد و تک قطبی بعد از آن سخن گفت و دنیای حاضر را جهانی متکثر معرفی کرد.

ظریف همچنین با اشاره به جهانی شدن در حوزه‌های اقتصاد، ارتباطات و حتی سیاست، احساسات را هم جهانی شده معرفی کرد. او با ذکر مثالی درباره اقداماتی که آمریکا برای جلب افکار عمومی پیش از حمله به عراق انجام دادند، بر اهمیت ویژه افکار عمومی در دنیای حاضر تاکید کرد.

ظریف همچنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش اشاره کرد که دیگر عصر تاثیرگذاری یک ابرقدرت یا چندین سوپر رسانه به پایان رسیده است و با تغییرات کنونی هر شهروندی برای خود یک رسانه است.

ظریف مشکلات خاورمیانه را ناشی از تحلیل مسائل با نگاه بازی با حاصل جمع صفر دانست. نگاهی که سبب تسری هرچه بیشتر خشونت‌ها و بحران‌ها در منطقه خاورمیانه شده است.

وي با ذکر مثال هایی در خصوص مذاکرات هسته ای ایران و غرب تلاش کرد بی اثر بودن نگاه بازی با حاصل جمع صفر را نشان دهد. از سوی مقابل تاثیر مثبت رویکرد برد - برد را در مذاکرات هسته ای به تصویر کشید. متاسفانه برخی از کشورهای منطقه خاورمیانه موفقیت خود را با حمایت از گروه‌های تروریستی دنبال می‌کنند در حالی که این دست آوردها کوتاه مدت خواهد بود و در ادامه به خودشان باز خواهد گشت. داعش هیچ ارتباطی با اسلام ندارد. اسلام دینی است که می‌گوید اگر یک نفر فرد دیگری را به قتل برساند، گناه کرده است، آن وقت چطور می‌تواند از این همه کشتار و جنایتی که داعش انجام می‌دهد حمایت کند؟

وزیر امور خارجه در بخش دیگری از صحبت‌هایش بر ضرورت همکاری و مشارکت جهانی در مبارزه با افراط گرایی تاکید کرد و گفت که غرب تاکنون در مبارزه با افراط گرایی موفق نبوده است.

ظريف با تاکید بر این که مشکل داعش در سوریه نیز داخلی نیست بلکه جهانی است، افزود: خطر داعش تمامی کشورها را تهدید می‌کند.