ايرنا نوشت: رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با شبکه خبری ای.بی.سی استراليا به گفت وگو پرداخت و این شبکه امروز این گفت وگو را در تارنمای خود قرار داد.
وی در این گفت وگو ضمن تشریح سیاست خارجی ایران در قبال مسائل منطقهای و جهانی بر قدرت بی بدیل کشورمان برای دفاع از مرزها تاکید کرد.
وزیر امور خارجه گفت: منافع مشترکی برای کشورهای جهان وجود دارد زیرا ما در یک جهان به هم متصل شده زندگی میکنیم. از این رو منافع و فرصتهای مشترک و همچنین چالشهای مشترک داریم.
ظریف افزود: تروریسم و افراط گرایی موضوعی است که برای ایران و استرالیا یک چالش است. ایران در منطقه خاورمیانه از خطرات تروریسم کم و بیش در امان است، اما کشورهای همسایه ما دچار آشفتگی هستند. این شرایط ما را به هم مرتبط میکند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در ادامه با انتقاد ار رفتار غرب در قبال ایران اظهار داشت: ما روش و رفتار غرب در قبال ایران را نمیپسندیم. هنگامی که ایران توسط رژیم صدام بمباران شیمیایی شد، مورد حمایت همه قرار گرفت. اما در عین حال هنگامی که صدام به کویت حمله کرد، دشمن محسوب شد.
وی گفت: ما دوست نداریم مردم از زور علیه ایران استفاده کنند و کسی به این موضوع توجهی نکند. منظورم از مردم نیز آمریکا و اسرائیل هستند که قصد حمله به تجیهزات هستهای صلح آمیز ایران را داشتند و انتشار رادیو اکتیو میتوانست بلای محیط زیستی ایجاد کند.
ظریف گفت: من فردی را در استرالیا نمیشناسم که این گونه اقدامهای تحریک آمیز آنها را محکوم کرده باشد. اما هنگامی که اخیرا ما آزمایش موشکی داشتیم، آن را تحریک کننده خواندند. ما این گونه رفتارها را نمیپسندیم.
وی بر گفت وگو و مذاکره برای حل مسائل تاکید کرد و گفت: ما باید به جای برچسب زدن، با یکدیگر گفت گو کنیم و در گفت وگوهایمان صداقت و راستی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در گفت وگو باید به این نکته واقف باشیم که در جهان هیچ قدرتی در موضع وعظ و خطابه نیست. در واقع گفت وگوی دوجانبه در مقابل گفت وگوی یک طرفه باعث میشود به دستاوردهای بیشتری دست یابیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سوال ای.بی.سی در مورد زندگی 9 هزار پناهجوی ایرانی در اطراف یا داخل استرالیا که کانبرا قصد بازگرداندن اجباری آنها را دارد، گفت: بدون شک اگر این افراد خواستار بازگشت باشند، ما آنها را میپذیریم.
وی گفت: ما این افراد را از کشور اخراج نکردیم. آنها توسط قاچاقچیان انسان و تبلیغات غرب که وعده شرایط مناسب داده بودند، اغوا شدند.
ظریف در پاسخ به سوالی در مورد حقوق بشر در کشور با معرفی ایران به عنوان تنها کشور منطقه که انتخابات در آن برگزار میشود و همچنین تنها کشوری که گزارش حقوق بشر دارد، گفت: کسانی که حقوق بشر را مطرح کردهاند به دنبال اهداف سیاسی خود هستند.
وی گفت که حتی به دلیل ملاحظات سیاسی کشورهایی از قبیل استرالیا، این گزارشگر حقوق بشر را به مردم ایران و سازمان ملل تحمیل کردند.
وزیر امور خارجه در خصوص حمایت ایران از دولت سوریه گفت: ما با افراط گرایی و تروریسم مبارزه میکنیم. تعیین سرنوشت دولت سوریه نیز باید به مردم این کشور سپرده شود.
وی افزود: ما از دو سال و نیم پیش طرح چهار مرحلهای خود شامل آتش بس فوری و ارائه کمکهای بشر دوستانه، تشکیل دولت اتحاد ملی، اصلاح قانون اساسی و برگزاری انتخابات در سوریه را مطرح کردیم. اما حالا ببینید چه کسانی با آتش بس یا راه حل سیاسی در سوریه مخالف هستند.
ظریف با اشاره مستقیم به عربستان سعودی گفت: گروههای مخالف، خواستار نظامی گری هستند و با داعش معامله می کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران در پاسخ به سئوال خبرنگار ای.بی.سی که عربستان سعودی نیز ایران را مقصر می داند، گفت: به تاریخ نگاه کنید، چه کسانی مرتکب سیاستهای جنایتکارانه شدهاند. یا از عربستان آمدهاند یا در آنجا آموزش دیدهاند یا توسط تفکر وهابیسم مورد حمایت قرار گرفتهاند.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد تنشهای احتمالی در منطقه نیز گفت: ایران توان دفاع از خود را دارد و میتواند درس حسابی به کسانی بدهد که قصد تجاوز به ایران را دارند. اما ما هرگز قصد چنین اقدامی نداریم و خویشتنداری میکنیم.
خبرنگار شبکه تلویزیونی ای.بی.سی استرالیا در پایان از وزیر امور خارجه پرسید: بسیاری از جمله در ایران شما را یک سیاستمدار و یک ارتباط گر موفق میدانند، ممکن است در چند سال آینده شما را آقای رئیس جمهور خطاب کنیم.
ظریف با قاطعیت گفت: نه، مطلقا، مطمئن هستم که نه.
مجری ای.بی.سی استرالیا در ادامه گفت: قول بدهید اگر رئیس جمهور ایران شدید، نخستین مصاحبه را با شما داشته باشیم. اما ظریف گفت: از آنجایی که رئیس جمهور نخواهم شد، قولی نمیدهم.
همشهری آنلاین: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، روش غرب در رفتار با ایران را نادرست دانست و گفت: ما دوست نداریم از زور علیه ایران استفاده کنند ... باید به جای برچسب زدن به یکدیگر، گفت وگو کرد و به این نکته واقف باشیم که در جهان هیچ قدرتی در موضع وعظ و خطابه نیست.
کد خبر 328503
نظر شما