به گزارش مهر ، افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به بیماری قلبی، دیابت، عفونت های باکتریایی و ویروسی قرار دارند، اما به گفته محققان، ترکیبات طبیعی موسوم به «فیتوشیمیایی» که در میوه هایی نظیر انگور و توت فرنگی یافت میشود به کاهش این ریسک کمک میکند.
سوزان زونینو، عضو تیم تحقیق از مرکز تحقیقات تغذیه انسان در کالیفرنیا، در مطالعه قبلی خود به رابطه بین خوردن انگور و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۱ در موشها پی برده بود. حال وی دریافته است که مصرف انگور توسط افراد چاق میتواند منجر به کاهش سطح برخی از چربیهای خاص مرتبط با بیماری قلبی در خون و کاهش ریسک ابتلا به عفونتها شود.
وی در این باره میگوید: «اسناد مربوط به عفونت ویروسی و باکتریایی موجود در بیمارستانها نشان میدهد که افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به انواع عفونتها بعد از عمل جراحی قرار دارند.»
«در پی بروز اپیدمی آنفلوانزا H۱N۱ در سال ۲۰۰۹، افراد چاق بیشتری نسبت به افراد با وزن عادی در بیمارستانها پذیرش شدند چراکه قادر به مقابله با ویروس نبودند.»
در مطالعه اخیر زونینو، به ۲۴ فرد چاق پودر انگور یا دارونما که در اب حل شده بود، داده شد و آنها روزی دو بار این مخلوط را میخوردند.
این مطالعه به شکل مقطعی انجام شد، بدین معنا که هر یک از شرکت کنندگان به مدت ۳ هفته دارونما یا پودر انگور مصرف میکردند، و بعد از اتمام این مدت و وقفه ۳ هفتهای، پودر مصرفی شرکتکنندگان عوض میشد و به مدت ۳ هفته دیگر مخلوط جدید را مصرف میکردند.
در طول ۹ هفته مطالعه، دانشمندان نمونه خون هر فرد را در شش زمان متفاوت گرفتند و تاثیرات انگور را بر لیپیدهای خون، نشانگرهای التهابی خون، و سلولهای سیستم ایمنی اندازه گیری کردند.
در مقایسه با گروه دارونما، افراد حاضر در گروه مصرف کننده پودر انگور، دارای میزان تجمع کمتر LDL (کلسترول بد) در پلاسمای خونشان بودند.
زونینو در مطالعه انجام شده با توت فرنگی هم به نتایج مشابهی دست یافت.