دکتر حمیدرضا آصفی: بار دیگر در آستانه روز جهانی قدس و یادگار همیشه جاوید امام راحل قرار گرفته‌ایم.

روزی که ملتهای مسلمان و ستمدیده جهان در حضوری یکپارچه و منسجم ریشه ظلم و تعدی را نشانه گرفته و با فریادهای کوبنده خود، آمریکا و اسرائیل را به عنوان مصادیق آشکار متجاوزان به حریم انسانیت و اسلامیت خرد و ناتوان می‌کنند.

امسال در شرایطی به استقبال روز قدس می‌رویم رژیم صهیونیستی با اعلام نوار غزه به عنوان مصادیق آشکار متجاوزان به حریم انسانیت و اسلامیت خرد و ناتوان می‌کنند.

امسال در شرایطی به استقبال روز قدس می‌رویم که رژیم صهیونیستی با اعلام نوار غزه به عنوان منطقه دشمن، تمامی ارتباطات فلسطینیان ساکن در این منطقه شامل آب و برق و امدادات سوختی را قطع کرده و در عین حال به حملات روزانه خود به این منطقه ادامه می‌دهد.

امام راحل(ره) با پیشنهاد تاریخ‌ساز خود مبنی بر قراردادن روزی به نام قدس، درک عمیق خود را از تحولات صحنه سیاسی منطقه و جهان اسلام به نمایش گذاشت.

امام بزرگوار توانست با زنده‌نگاه‌داشتن یاد قدس، از رانده‌شدن تدریجی این مسئله مهم به حاشیه تحولات سیاسی جلوگیری نموده و آن را به عنوان موضع واحد و نقطه تلاقی و اشتراک تمامی ملتهای اسلامی و ستم‌کشیده به جهانیان معرفی کند.

با اندک بررسی تاریخی می‌توان دریافت که پیشهاد امام راحل، دقیقا در زمانی مطرح گردید که جنگ تحمیلی صدام علیه جمهوری اسلامی و آثار منطقه‌ای آن می‌رفت تا جهان اسلام را بیش از هر زمان دیگری به خود مشغول ساخته و شکاف‌های موجود در پیکره امت اسلامی را دوچندان و اذهان را از موضوع فلسطین منحرف نماید.

پیشنهادی که به حق و پس از گذشت قریب به سه دهه می‌توان از آن به عنوان خونی تازه در رگ‌های فلسطین یاد کرد. امام با ین اقدام نشان داد که در میان رهبران جهان از جنس دیگری است و مادر فلک باشد تا همچو او را به جهانیان معرفی کند.

ملت رنج‌کشیده فلسطین در مسیر 50 ساله مبارزات خستگی‌ناپذیر خود مراحل مختلفی از عروبیت و ملی‌گرایی گرفته تا پذیرش ایدئولوژی‌های چپ و راست و کوبیدن بر سندان شرق و غرب و نهایتا امیدبستن به ارتجاع عرب، همه و همه را آزموده و با سرخوردگی از آنها، روی به اسلام آورد.

اسلامی که با پیروزی انقلاب ایران الگویی تازه از مقاومت و ایستادگی را در برابر رهروان خویش قرار داده و نمونه‌ای روشن از پیروزی خون بر شمشیر را به نمایش گذاشت.

نگرشی که ملت فلسطین را از مذاکرات سازش اسلو و مادرید به سرازیرنمودن شعله‌های غضب بی‌پایان در قالب انتفاضه‌های اول و دوم و سربرآوردن ستارگانی همچون شیخ احمد یاسین‌ها و فتحی‌‌شقاقی‌ها و جهاد اسلامی و حماس کشاند.

پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در ایران و شعارهای حق‌طلبانه آن که بر محور عدالت و ظلم‌ستیزی قرار داشت، آنچنان تاثیری در ملت مظلوم فلسطین برجای نهاد که مسیر طراحی شده استکبار جهانی به رهبری آمریکا و ایادی منطقه‌ای‌اش در جهت به زانودرآوردن ملت فلسطین را به مسیر رشد و بالندگی جوانان روشن ضمیر و آگاه این سرزمین منتهی کرد که نتیجه آن را در به قدرت رسیدن رزمندگان مبارز فلسطینی در قالب انتخاباتی مردمی و سالم و تشکیل دولت مردمی حماس شاهد هستیم.

آری این بار ملت فلسطین و پس از 50 سال اشغالگری و تجاوزات وحشیانه صفاک‌ترین رژیم مورد حمایت آمریکا توانست با دموکراسی و صندوق‌های آرای عمومی به قدرت برسد.

امری که مدعیان دروغین حقوق بشر و دموکراسی در برابر آن تاب نیاورده و به انحاء مختلف سعی در از میان برداشتن آن دارند.

لیبرال دموکراسی غرب با همه ادعا و فریبکاری خود نتوانست در برابر این پیروزی خویشتنداری بخرج دهد و با یک انتخابات آزاد و شفاف از سر مخالفت درآمد و درک مردمی حماس را به تحریم تهدید نمود.

آنچه در صحنه فلسطین بوجود آمد در واقع یک رسوایی دیگر برای مدعیان دروغین دموکراسی بود.

اقدام هوشمندانه رهبر فرزانه انقلاب در نامگذاری سال جاری به عنوان سال وحدت ملی و انسجام اسلامی نیز برگرفته از درک شرایط حساس خظیر منطقه و جهان اسلام می‌باشد که در آن ضرورت وحدت امت اسلامی و کنارگذاردن اختلافات جزئی بیش از هر زمان دیگر رخ نموده و احساس می‌شود.

بویژه که افکار عمومی جهان اسلام نیز بیش از هر زمان دیگری به اوج خودباوری رسیده و ندای حق‌طلبانه انقلاب اسلامی همچون مشتی کوبنده بر پیکره ظلمت و سیاهی رژیم‌های مستبد مورد حمایت غرب وارد گردیده و موج مخالفت با رژیم صهیونیستی و حامیان غربی‌اش به سرکردگی آمریکا از هر زمان دیگر بیشتر شده است.

اکنون و با نگاهی به تحولات بویژه سالهای اخیر منطقه بالاخص در عراق و لبنان و جهان عرب، بر همگان روشن شده است که ریشه تمامی معضلات جاری خاورمیانه و جهان اسلام در فلسطین اشغالی و سیاست‌های تجاوزکارانه رژیم پوشای اسرائیل نهفته است.

رژیمی که حامیان آن در لوای مشعل آزادی و مبارزه با ترویسم زشت‌ترین جنایات را در پایمال‌کردن حقوق بشر، سرکوب آزادی و نادیده‌گرفتن حق انتخاب ملتها را مرتکب می‌شوند.

رژیم صهیونیستی با استفاده از غفلت یا تغافل کشورهای اسلامی و خلاء‌موجود کنونی همچنان سیاست‌های ضدانسانی خود را ادامه می‌دهد.

امپریالیسم خبری و رسانه‌ای مختلف بویژه در جهان غرب نیز بیش از گذشته تحت تسلط سیاست‌های این رژیم نامشروع درآمده است. از این روست که توجه افکار عمومی و برگزاری باشکوه روز قدس نقطه تقابل و برتری عوام‌فریبی و فرافکنی رسانه‌های طرفدار رژیم صهیونیستی است.

تحولات جاری در عراق و افغانستان و زخم‌های وارد بر پیکر مجروح جهان اسلام در فلسطین و جولان و شبعا و جنوب لبنان، همه و همه امت اسلامی را به ضرورت حضوری منسجم‌تر از همیشه در بزرگداشت روز قدس به عنوان نمادی از مبارزه یا ظلم و تعدی فراخوانده و لازم می‌نماید تا با حمایت یکپارچه از جنبش مردمی و بحق فلسطین، موجبات رسوایی بیش از پیش رژیم توخالی صهیونیستی و متزلزل‌شدن پایه‌های سست آن فراهم شود.

فراموش نکنیم که شعار همیشگی حزب‌الله لبنان و رهبر محبوبش نیز همیشه این بوده که اسرائیل از خانه عنکبوت هم سست‌تر است.

امروز آرمان فلسطین باید در صدر دستور کار جهان اسلام و سازمان کنفرانس اسلامی باقی بماند و نباید به رژیم صهیونیستی اجازه داد تا بذر اختلاف را در میان کشورهای اسلامی بپاشد.

باید بدانیم که هیچ حربه و ضربه‌ای بیش از مخالفت جهان اسلام و ندای اعتراض یکپارچه آن به سیاست‌های غیرانسانی و سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی، این رژیم را دچار سرگیجه و ناتوانی کرده است.

از سوی دیگر، این رسالت سنگین نیز بر دوش دولتها و سران کشورهای اسلامی قرار دارد که در این مسیر از ملتهای خود عقب نمانده و مخالفت و اعتراض به ظلم و تبعیض رژیم صهیونیستی را با قاطعیت به نمایش بگذارند.

جهان عرب و کشورهای اسلامی باید بیش از گذشته دریافته باشند که هرگاه در مسیر رویارویی با آمریکا و رژیم صهیونیستی قدمی عقب نهاده‌اند، دشمن غدار چندین گام جلوتر آمده و دخالت در امور داخلی آنها را با شدتی بیش از گذشته ادامه داده است تا بدانجا که به چیزی جز تغییرات بنیادی در کشورهای اسلامی و از میان برداشتن استقلال و آزادی آنها راضی نخواهد شد.

امری که چندان هم در پرده اسرار نبوده و نمونه‌های بارز آن را در طرحهای مختلف خاورمیانه بزرگ و یا طرح اخیر سنای آمریکا پیرامون تجزیه عراق می‌توان به روشنی مشاهده کرد.

همچنین از جوامع مختلف بین‌المللی بویژه سازمان ملل متحد نیز انتظار می‌رود با موضع‌گیری آشکار و صریح خود در قبال توسعه‌طلبی‌ها و اقدامات تجاوزگرانه اسرائیل مانع ادامه اینگونه رفتارهای غیرانسانی و مغایر با اصول اولیه حقوق بشر از سوی رژیم اشغالگر قدس شوند.

اینک زمان آن فرا رسیده تا کشورهای اسلامی و عربی در اقدامی قاطع با کنفرانس مورد ادعای صلح خاورمیانه بوش که راهی جز حمایت از اسرائیل را نخواهد پیمود، قاطعانه مخالفت نموده و در مسیر حمایت از جنبش اسلامی و مردمی ملت شجاع و فهیم فلسطین گام برداشته، دین تاریخی و مذهبی خود را به این ملت ادا کنند.

جمهوری اسلامی ایران نیز همچون گذشته خواستار هوشیاری کامل کشورهای اسلامی در برابر رژیم صهیونیستی بوده و به پیروی از سیاستهای امام راحل(ره) و رهبر فرزانه انقلاب، همچنان خط مشی حمایت از جهان اسلام، وحدت امت اسلامی و پیروزی نهضت ملی فلسطین گام خواهد برداشت.

والیس الصبح بقریب