به گزارش مهر، مریم غفاری، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان گفت: در این شرکت موفق شدیم تا از ترکیب چندین گیاه بومی محلول آفتکشی را به تولید برسانیم تا حشرات و آفتهای یک باغ یا یک زمین کشاورزی در کوتاهترین زمان از بین بروند.
وی افزود: استفاده از سمهای شیمیایی در باغات به علت ماندگاری بالا در خاک و استفاده مداوم از این سمها باعث میشود که حشرات نسبت به آن مقاوم شوند و بعد از مدت زمانی یک زمین کشاورزی متضرر شود.
به گفته غفاری، همچنین استفاده پی در پی از یک سم شیمیایی منجر به از بین رفتن خاک آن زمین کشاروزی میشود، از این رو به کارگیری سموم گیاهی میتواند بهتر از سموم شیمیایی عمل کند.
وی با بیان این که این محلول آفتکش گیاهی که در این شرکت به تولید رساندهایم، تاثیر مستقیم روی حشره دارد و به خاک گیاه آسیب نمیرساند، اظهار داشت: از سوی دیگر، استفاده از این سم گیاهی، هیچ تاثیری روی سلامتی افرادی که در زمین کشاورزی مشغول به کار هستند و فردی که سمپاشی میکند نخواهد داشت.
وی عنوان کرد: محلول آفتکش گیاهی هیچگونه ماندگاری روی گیاه و خاک ندارد و هر ۲۸ روز یک بار میتوان زمین کشاورزی و باغات را سمپاشی کرد.
غفاری با اشاره به دیگر مزیتهای محلول آفتکش گیاهی تولید شده در این شرکت خاطرنشان کرد: این محلول روی حشرات مفیدی مانند کفشدوزک و زنبور عسل تاثیر سویی ندارد.
وی گفت: در تولید این محلول آفتکش، از گیاهان بومی استان کرمان استفاده شده که بعد از استخراج ماده موثره و سمی به تولید رسیده و تاکنون هم در چندین استان همجوار استان کرمان مورد استفاده قرار گرفته است.
به گفته مدیر عامل شرکت دانشبنیان تولیدکننده محلول گیاهی آفتکش، با توجه به این که در فصل بهار، حشرات تکثیر میشوند، از این رو لازم است که در ابتدای فروردین زمینهای کشاورزی و باغات سمپاشی شوند.
وی با اشاره به روش استفاده از این محلول آفتکش گفت: ۲ لیتر این محلول را میتوان در هزار لیتر آب رقیق کرد و در نهایت مورد استفاده قرار داد.
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۹
همشهری آنلاین: محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید محلول آفتکش گیاهی شدند که این محصول خاصیت از بین برندگی و کشندگی آفتها، بدون آسیب به حشرات مفیدی همچون زنبور عسل و کفشدوزک را دارد.