كيومرث دانشجو در گفتوگو با ايرنا افزود: ميزان رهاسازي آب به سمت درياچه اروميه كه از سدهاي استان صورت گرفته است، در مقايسه با پارسال بيش از 5.5برابر افزايش يافته است.
وي با اشاره به بارندگيهاي بسيار مناسب سال زراعي جاري تصريح كرد: افزايش بارندگي موجب شده تا بيشتر سدهاي استان به مرحله سرريز برسد و آب مازاد آنها به سمت درياچه اروميه هدايت شود.
دانشجو اضافه كرد: از سوي ستاد احياي درياچه اروميه در مجموع 320ميليون مترمكعب رهاسازي آب درنظر گرفته شده بود كه اين ميزان هماكنون از مرز 427ميليون مترمكعب نيز گذشته است.
وي گفت: بيشترين ميزان رهاسازي آب از سد شهيد كاظمي بوكان به ميزان 564ميليون مترمكعب بود كه در مقايسه با 77ميليون مترمكعب سال گذشته بيش از 7برابر افزايش نشان ميدهد.
دانشجو افزود: پس از سد شهيد كاظمي بوكان بيشترين ميزان رهاسازي آب بهترتيب از سدهاي مهاباد، حسنلوي نقده و زولاي سلماس است بهطوري كه تنها از سد مهاباد امسال 95ميليون مترمكعب آب رهاسازي شد كه اين ميزان در سال گذشته صفر بود.وي اظهار كرد: با رهاسازي اين ميزان آب، مناطق پايين دست اين سدها تحتتأثير قرار ميگيرد و ضروري است مردم در زمان رهاسازي آب و پس از آن، از نزديك شدن به حريم و بستر رودخانهها و برداشت غيرمجاز خودداري كنند.
درياچه اروميه بزرگترين درياچه داخلي ايران و دومين درياچه شور جهان است كه در 20سال گذشته با بحران شديد كم آبي مواجه شده و از پهنه 5700كيلومتري آن در اوايل پاييز پارسال تنها حدود 10درصد باقي مانده بود. پيش از اين وضعيت، ميزان آب موجود در درياچه اروميه تا 32ميليارد مترمكعب نيز رسيده بود.